Afbeelding

Italiaanse markt in centrum Oss

Centrum 180 keer gelezen
OSS – Bezoekers van het stadscentrum van Oss kunnen komen zaterdag terecht op een echte Italiaanse markt. Het zijn namelijk de Italiaanse weken in Oss en daar kan een markt niet bij ontbreken.

[image=248328]

Tot nu toe hebben dertig ondernemers zich aangemeld om mee te doen aan de markt, weet Bob Walters van Walters Total Event. Centrummanagement Oss heeft dat bedrijf gevraagd om de evenementen van de Italiaanse weken te faciliteren. “In Terwaenen, Kerkstraat, Walstraat, Houtstraat en op het Walplein staan allemaal ondernemers met een kraampje waar ze Italiaanse producten aanbieden.” Hij heeft een paar voorbeelden: “Een bakker komt met Italiaanse broden, een slijterij met wijnen uit het land, een kledingzaak met handgemaakte Italiaanse schoenen. Echt heel erg leuk om te zien wat voor draai ze hebben gegeven aan deze markt.” Daarnaast staan er in de Kerkstraat nog drie groentekarren en bistrosets. En het publiek krijgt in de Walstraat en Houtstraat leuke attenties aangeboden.

[image=248327]

Italiaanse sferen
De markt loop van 10.00 uur ’s ochtends tot 17.00 ’s middags. “We willen in het centrum een soort braderie met Italiaanse sferen creëren”, zegt hij. Om Italië naar het centrum van Oss te brengen heeft Walters een aantal mensen ingehuurd. “Er lopen de hele dag door Italiaanse muzikanten door de stad en ook loopt er iemand met ballonnen rond. Rode, witte en groene ballonnen natuurlijk”, lacht hij. Volgens Walters kan dit initiatief voor drie kanten goed uitpakken. “Ten eerste voor de centrumbezoekers die zo een leuke middag kunnen hebben. Ook de centrumondernemers kunnen zich zo van een andere kant laten zien. Tot slot natuurlijk het centrum van Oss, dat weer laat zien tot leuke initiatieven in staat te zijn.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant