Afbeelding

'Het mag allemaal best gekker'

Centrum 72 keer gelezen
OSS - Mieke Hannessen is afgelopen week gestart met haar zaak 'Ditjes & Dotjes' aan de Walstraat 23b in Oss. Ze verkoopt onder andere betaalbare sieraden, tassen, sjaals, tuniekjes, jurkjes en handgemaakte kleine meubelen. "Ik wil de komende jaren een leuke winkel bieden waar mensen graag komen."

[image=218997]

"Ik heb drie jaar gewerkt bij ’t Winkelke aan de Houtstraat. Mijn hoofdwerkzaamheden bestonden uit personeel en organisatie, maar ik hield me bovendien veel bezig met inkoop en styling van de winkel." Als P&O'er had ze altijd al een zelfstandige tussenpositie, dus de stap naar geheel zelfstandig ervaart ze niet als groot. "Het is echt iets voor mij. Ik kan mijn eigen boontjes doppen en vond het tijd om op deze manier verder te gaan. Ik wil Oss op de kaart zetten en met mijn collectie een aanvulling zijn op wat ’t Winkelke al biedt. Ik zie het absoluut niet als concurrentie. Het is juist de bedoeling naar elkaar te verwijzen als ik bepaalde spullen niet heb."

Optimistisch
Natuurlijk, het is niet gemakkelijk om in deze tijd zo'n stap te maken, maar Hannessen is optimistisch ingesteld. "Oss heeft qua winkelaanbod echt wel wat te bieden en ik wil mijn steentje bijdragen." Ze kan er niet goed tegen dat mensen klagen over het nieuws dat het V&D-gebouw niet geheel gesloopt wordt, maar wordt opgeknapt. "Er gaat heus wel wat veranderen. Waarom moet dat met zo’n negatieve blik bekeken worden?" Met diezelfde positieve kijk staat Hannessen in haar winkel. "Mijn doelgroep, vrouwen van jong tot oud, vinden het nog steeds leuk soms wat te besteden, al moet het wel betaalbaar blijven. Daar speel ik op in. Ik houd bovendien niet van de geijkte accessoires. Het mogen best gekke dingen zijn, zolang het maar kwalitatief in orde is. Denk aan woondecoratie of hebbedingetjes voor op de slaapkamer van je kleinkind. Ik sluit overigens niet uit het assortiment in de toekomst ook af te stemmen op de mannelijke doelgroep." De ondernemer heeft de afgelopen week al veel positieve reacties ontvangen van mensen die haar winkel bezochten. "Van mond-tot-mondreclame moet je het op deze locatie toch hebben. Maar ik mag niet klagen: ik lig in het verlengde van parkeergarage en de wijk Bergoss.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant