Afbeelding

'Stoerste opleiding' bij ROC

Onderwijs 106 keer gelezen
OSS - Bij ROC de Leijgraaf in Oss was vrijdag de open dag voor de opleiding Veiligheid en Vakmanschap (VEA). "De stoerste opleiding ooit!", volgens het ROC. De Leijgraaf werd door het leger een handje geholpen dat mariniers naar Oss af liet reizen.

Op het terrein van de school staat een grote truck waar belangstellenden op een loopband de conditie kunnen testen. Ook hebben leerlingen van VEA een bivak opgezet. Achter het kraampje, waar een heel eetpakket uitgestald ligt, staan Patrick van Grinsven, Glenn Gloudemans en Maik Evers. De drie zijn enthousiast over hun opleiding. "Je moet het uiterste uit jezelf halen en je leert ook veel qua discipline", aldus Van Grinsven. Volgens Evers leer je van alles op de opleiding. "En je komt overal". Gloudemans: "Vroeger ging ik nooit graag naar school. Nu ga ik met heel veel plezier. Het is echt heel leuk."

[image=164325]

Mariniers
Sem Muller en Bob Tromp de Haas zijn als mariniers naar de school gekomen om de leerlingen te ondersteunen. "Als marinier heb je een leuke en uitdagende baan", zegt Muller. "Je ziet veel van de wereld. Ik ben met de mariniers bijvoorbeeld op Aruba geweest. Maar ook naar Amerika." Met de discipline zit het wel goed bij de mariniers. "Je doet alles in groepsverband en dan corrigeert iedereen elkaar. Iedereen pakt het eigenlijk automatisch wel op, het wordt ze snel duidelijk."
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant