Afbeelding

‘Werken met handen en hoofd’

Onderwijs 89 keer gelezen
MILL/SINT HUBERT – “Dit werk is leuk. Waarom? Omdat je werkt met je handen en je hoofd. Omdat het goed voelt als je iets nieuws mag bouwen of bij een klant een probleem kunt oplossen.”

Leo Verhoeven van Elektro-Technisch Bureau Van Lanen in Mill was donderdag een bevlogen gastheer van een groepje leerlingen van groep 7 van basisschool De Schare uit Sint Hubert.

[image=173357]

Initiatief
De kinderen van De Schare waren donderdag te gast bij het Millse bedrijf in het kader van de jaarlijkse bedrijvenbezoeken die TechnoPromo organiseert. Leo ontpopte zich als een echte ‘Ambassadeur voor de techniek’.

[image=173358]

Hij vertelde honderduit over het bedrijf (bijna 40 medewerkers), het nieuwe pand en de producten. Van Lanen maakt vooral elektrische installaties voor varkens- en pluimveebedrijven, maar is ook in de woningbouw actief.

[image=173359]

Schakeling
Na de beeldpresentatie in de sfeervolle ontvangstruimte leidde de gastheer de kinderen en de moeders / begeleiders door het magazijn, toonde zijn trotse privéverzameling schakelaars, demonstreerde een noodstroomgenerator en toonde de tekenkamer en de werkplaats.

[image=173360]

Het ‘toetje’ was dat de kinderen uit Sint Hubert zelf een schakeling mochten opbouwen. Met veel ijver werd er getekend, geboord en geschroefd. Met als resultaat: Eureka, een brandend lampje! Lees verder in De Maas Driehoek.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant