Afbeelding

'Mooi, groot en goed concert'

Onderwijs 64 keer gelezen
OSS – De Promconcerten staan garant voor spektakel van vooral ‘Beroemde Ossenaren’. De concerten zijn echter ook een ideaal podium voor jonge aanstormende talenten. Ian Koot (12) krijgt 23, 24 en 25 juni in het Heesen Yachts Stadion met een solo de kans zich te laten zien. "Ik vind het wel een beetje spannend."

Als toeschouwer bezocht Ian de Promconcerten al eens eerder. Dit jaar staat hij zelf op het podium. "Ik ken dirigent Piet van der Sanden, want hij is ook onze dirigent bij Joy Oss. De organisatie zocht een solist en vroeg of ik mee wilde doen. Ik had toen het gevoel: 'een beetje raar en wat zou er gebeuren?' Maar het leek me hartstikke leuk om mee te doen." Elke woensdag wordt er gerepeteerd voor de Promconcerten. Ook zijn er regelmatig 'werkweekenden' ingesteld. "Ook de gastsolisten zijn dan aanwezig en tijdens die dagen wordt er heel hevig gerepeteerd. Er is nog wel wat werk aan de winkel."

[image=180784]

BO'er
Tegenover aanstormend talent staat de BO’er (Beroemde Ossenaar) Jeroen Princen. Hij is als zanger van Vanavond niet Schat! bekend in Oss en daarbuiten. Zo trad hij meerdere keren op tijdens eindrondes van het EK en WK voetbal in opdracht van de Oranjecamping. "Volgend jaar zijn we vrijwel zeker aanwezig tijdens het EK in Polen en Oekraïne. Met de Oranjecamping hebben we een mondeling akkoord bereikt." Eerst maar eens dichterbij huis kijken. Princen maakte vier jaar geleden zijn debuut tijdens de Promconcerten en gaat eind juni voor zijn tweede editie. "De artistieke directie kom ik wel eens tegen en dan maken we een praatje. Piet van der Sanden woont letterlijk bij me om de hoek. Qua profiel paste ik dit jaar volgens hen perfect bij de concerten. En 'nee' zeggen tegen de Promconcerten, dan moet je volgens mij gek zijn. Het is een unieke kans."

Entreekaarten kosten 25,00 euro en zijn verkrijgbaar bij Bibliotheek Oss, Bruna Sterrebos, Ruijs Wolfskooi, CD-Kiosk De Schakel en Primera (Van Alebeek) in Berghem. Meer informatie via tel. (0412) 64 09 43 en of www.osscultureel.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant