Afbeelding

Paradise by the dashboard light op Winterland

Centrum 53 keer gelezen
OSS - Met zijn enorme postuur is Meat Loaf een beroemdheid met een 'eigen uitstraling'. Woensdag 28 december om 20.30 uur komt de Nederlandse versie van de Amerikaanse rockzanger en acteur naar Oss. Op het podium van Winterland Oss wil Meat Love de harten van de bezoekers veroveren. De entree van de avond is gratis.

[image=198290]

In West-Europa zijn niet veel tribute bands van Meat Loaf. De bandleden van Meat Love twijfelden daarom in de zomer van 2009 niet om zelf het repertoire van de Amerikaan te vertolken. "Natuurlijk doen we dat door Meat Loaf en de band te imiteren. Maar we geven er ook onze eigen draai aan", aldus manager en bassist Wido de Klein. "We zijn natuurlijk wel Nederlanders en doen niet de hele show, de liedjes wel, in het Amerikaans. Maar net als Meat Loaf zorgen wij voor een geweldige voorstelling." Voor De Klein zelf is spelen in Meat Love als een thuiswedstrijd. De muziek is op zijn lijf geschreven. “Zelf ben ik een enorme liefhebber van melodieënrijke rockmuziek. In Oss spelen we geweldige rocknummers, maar ook rustige ballads. Er zitten veel 'oude nummers' bij. We staan met acht man op het podium en maken er een mooie show van."

Bijzonder optreden
In de twee jaar dat Meat Love bezig is met optredens, leert Nederland de tributeband steeds beter kennen. "Onze doelstelling is om zeker een aantal keer in de maand op te treden. We hopen ook de theaters aan te spreken. Het optreden in Oss wordt voor ons erg bijzonder. Op Winterland gaan we namelijk voor het eerst honderd minuten spelen. Normaal gesproken is dat zo'n veertig minuten korter. Maar ik moet zeggen dat als je 100 minuten op het podium staat en je alles geeft wat je hebt, de tijd vliegt."
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant