Afbeelding

Verveel jij je in kerstvakantie?

Centrum 27 keer gelezen
OSS - 'Verbinden'. Het woord van Winterland Oss 2011. Het bestuur heeft met diverse organisatie verbindingen gezocht. Op sportgebied, cultuurgebied en ook op het gebied van de jeugd. Voor kinderen van groep vier tot en met acht jaar wordt Winterland Oss dit jaar een feestje. Dus, creatieve en sportieve kinderen opgelet!

[image=198289]

Het Buitenschoolse Net is altijd op zoek naar samenwerkingsverbanden. "Net na de zomervakantie hebben we met een aantal docenten van Cursusnet gebrainstormd en werd de naam Winterland Oss genoemd", aldus Frency van Dijk van het projectbureau van Het Buitenschoolse Net. Vorig jaar gaven enkele docenten van Cursussen-Oss op eigen initiatief workshops. Dit jaar wordt dat aantal een stuk groter. Zo is er tijdens de kerstvakantie op vier middagen (27 en 29 december en 3 en 5 januari) van 14.00 tot 17.00 uur in de tent een aanbod van vijf workshops. Creativiteit en sportiviteit staan daarbij centraal. Van Dijk: "Het idee voor de cursussen is om veel kinderen te betrekken bij Winterland. Stel dat ze geen zin hebben om te schaatsen, dan is er toch een reden om naar Winterland te gaan."

Verrassend
Een rondje langs de workshops dan… Kids gaan met hulp van Atelier KeraNiek en Atelier Projectbureau Alex van der Heijden aan de slag om een kerstboom bij de schaatsbaan aan te kleden. Ze maken ook kunstwerken om zelf mee naar huis te nemen. Van Crea Feja en Hobby Atelier Frutsel leren kinderen om te werken met ‘hele gekke klei’, deze mogen ze na afloop mee naar huis nemen. Ze krijgen verder van Caroline Limpens een workshop om met verrassende schminkmaterialen te werken. Naast creatief bezig zijn, is het tijd om te zweten. Danscentrum Zwijsen staat op het programma met ZumbAtomic, Do-it Sport & Wellness met Streetdance. De 'kilo’s' die eraf zijn gesport, kunnen er dezelfde dag ook weer aan worden gesnoept. De kids gaan namelijk samen met Bakker Gerard koekjes bakken. "En die mogen ze ook lekker zelf opeten." Naast de activiteiten krijgen kinderen warme chocolademelk en een uur gratis schaatsen of een attractiemunt. De kosten bedragen 10 euro. Inschrijven kan via www.cursussen-oss.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant