Afbeelding

Winterlandkerstconcert = bezinningsmoment

Centrum 41 keer gelezen
OSS – In aanloop naar Kerstmis heerst hectiek: veel mensen hebben het druk met inkopen doen en het maken van afspraken om ervoor te zorgen dat het christelijke feest vlekkeloos verloopt. De Osse Opera biedt tegenwicht, in de vorm van het gratis Winterlandkerstconcert dat woensdag 21 december om 20.00 uur plaatsvindt in de Sint Jozefkerk in Oss. "Het is een moment waarop je je ogen kunt sluiten en even na kunt denken over je eigen sores."

[image=198286]

Op verzoek van de organisatie van Winterland Oss treedt de Osse Opera voor de derde keer op tijdens het evenement. "Het feit dat we in de Sint Jozefkerk staan, past goed in het thema van dit jaar: verbinden. Met deze locatie hopen we ook zuidelijk Oss bij Winterland te betrekken. Bovendien laat je zien dat er op Winterland voor diverse doelgroepen wat te beleven is", zegt voorzitter van de Osse Opera Mart van Wanrooij. De twee eerdere optredens stond de vereniging in de Grote Kerk in Oss. "Daar kunnen we dit jaar niet terecht. Maar toen we met ons 75-jarige jubileum voor het eerst in de Sint Jozefkerk stonden, was onze dirigent Hans Lamers meteen enthousiast. Je hebt goed zicht en de akoestiek is er erg goed."

'Stemmige stukken'
Het publiek kan 'stemmige stukken' verwachten uit een opera van Verdi, gecombineerd met kerstliedjes. Het koor van de Osse Opera zorgt samen met solisten Manuele Fraikin (sopraan) en Erik Bomers (tenor) voor een 'verrassend en divers' programma. "Je moet het zien als een heel goed koor dat een kerstrepertoire brengt, niet als opera. Componisten als Haydn en Mozart worden ten gehore gebracht. In de context van het kerstfeest brengt dat een extra lading met zich mee", vertelt bestuurslid van de Osse Opera, Mieke de Smit. Ze merkt op dat de bezoekers van de vorige concerten oprecht geraakt werden door de muziek. "Ze verlieten stilletjes de kerk. Ook deze voorstelling, waarmee we het jaar afsluiten, vertolkt de emotie van de mensen en zal een indruk achter laten." Kijk voor meer informatie op http://www.osseopera.nl.






Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant