Afbeelding

Broers geven ware show op piano's

Centrum 105 keer gelezen
OSS - Ze groeiden op met muziek. De moeder van Andy & Berry Dellenoy zat in een band en ze zijn daardoor met muziek opgegroeid. Het Roosendaalse duo leerde ook al op jonge leeftijd onder andere orgel, keyboard en accordeon spelen. Tegenwoordig verdienen de broers samen hun brood met muziek. Vrijdag 23 december laten ze tussen 19.00 en 23.00 uur met hun Wild-Pianoz dueling pianoshow zien wat ze in huis hebben op Winterland Oss. De entree is gratis.

[image=198285]

"Onze basis is om een feestje te bouwen door interactie met het publiek." Andy Dellenoy (41) valt direct met de deur in huis. Samen met zijn broer Berry (36) wil hij vlak voor kerst het Paviljoen van Winterland Oss op z’n kop zetten. "Dat doen we met muziek van Koos Alberts tot hits uit de Top 40. Het is maar net waar het publiek om vraagt. In de zaal leggen wij verzoekkaartjes neer. Ons doel is om het publiek te laten dansen en mee te zingen en vooral plezier te hebben."

Uniek
Er zijn in Nederland meerdere pianoshows, maar volgens Andy is hun voorstelling bijzonder. “Er staat namelijk geen orkest achter het duo, maar lijkt dat er wel op. Zelf zorgen we er met een elektronisch systeem voor dat het pianogeluid wordt aangevuld met onder andere een drum, gitaren en trompetten. Bovendien spelen we alles live. Wat ons verder uniek maakt, is dat wij twee broers zijn en geweldig op elkaar zijn ingespeeld. We zingen ook alles met z’n tweeën.”

Stijgende lijn
Muziek zit in het bloed van de broers. "We groeiden zo ongeveer op achter de coulissen", aldus Andy. Zes jaar geleden startten ze als de Dellenoy Brothers. De Wild-Pianoz dueling pianoshow is één van de takken waarmee ze Nederland willen veroveren. "Vorig jaar hebben we in een half jaar zelf de piano's gebouwd en sinds die tijd gaat het verrassend goed met het aantal optredens. We treden veel op en er zit een stijgende lijn in. We hebben bijvoorbeeld met Ben Saunders en Gerard Joling gespeeld, maar zijn ook gevraagd voor concerten van Dirk Meeldijk en Rob van Daal." Het wordt voor beiden de eerste keer dat ze in Oss optreden. "Ik heb Winterland-foto’s van vorig jaar gezien en dat zag er mooi uit. De combinatie van een ijsbaan met een horeca lijkt me geweldig leuk."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant