Afbeelding

Classic rock en blues op Winterland

Centrum 142 keer gelezen
OSS - De band Dirty Harry staat op Winterland Oss, dinsdag 20 december om 19.00 uur, garant voor een stevig stukje classic rock en blues uit de jaren zestig en zeventig. De entree is gratis. Winterland Oss opent woensdag 14 december haar deuren met een spectaculaire openingsshow op de Eikenboomgaard om 19.30 uur.

[image=198284]

Het is de muziek waar zanger Frans van Orsouw mee opgroeide. "Wij brengen niet de geijkte nummers. Dus niet tracks als Satisfaction, maar juist Paint it Black van The Rolling Stones. Ik constateer dat dat erg gewaardeerd wordt"" , zegt Van Orsouw. Op Winterland komt de band, die verder bestaat uit gitaristen Anthony Sieben en Roger Arts, drummer Dennie van der Steen en bassist Trevor Buckingham, met nieuwe nummers. Gedacht kan worden aan songs van Eric Clapton en The Cream.

Voldoening
Van Orsouw, die op zijn twintigste begon met zingen, haalt nog steeds veel voldoening uit zijn optredens. "Voor het geld hoef je het niet te doen, want als je alles bij elkaar optelt, blijft het hooguit bij een nieuw setje snaren. Maar de reis ernaar toe en het optreden zelf, dat geeft echt een rock-'n-rollgevoel. Toen grondlegger Harry van der Ven nog bij de band zat, speelden we louter nummers van The Stones onder de naam Sticky Fingers. Met zijn vertrek drie jaar geleden besloten we ter ere van hem de naam van onze groep te veranderen in Dirty Harry. Onder die titel brengen we nu een breder repertoire. Het is muziek die ik ook luisterde toen ik twintig was. Daar liggen als het ware mijn roots." In de drie jaar dat Dirty Harry bestaat, heeft de groep vooraal veel opgetreden in Cuijk, Boxmeer en Schijndel. "We stonden minder vaak in Oss en omgeving. Maar daar begint eindelijk verandering in te komen. Laatst traden we op op Meulepop en in wijkcentrum de Hille. En nu dan op Winterland, daar gaan we plezier maken."
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant