Afbeelding

Magische verbinding met Winterbellydance

Centrum 67 keer gelezen
OSS - Het sprookjesachtige van Winterland Oss, dat woensdag 14 december van start gaat, is ook terug te zien in de dansen die de showgroep van Esmeralda’s studio voor Oriëntaalse dans laten zien op maandag 19 december. De entree is gratis.

[image=198283]

Tussen 20.00 en 22.00 uur kunnen de bezoekers van Winterland vijf totaal verschillende buikdansen zien. Esmeralda Arts-van der Zanden is de eigenaresse van de buikdansstudio. "De dans valt of staat met de muziek. Ik houd van een cross-over: het mixen van verschillende muziekstijlen."

Zwaard
In 2010 hield de studio een show in De Lievekamp genaamd Esmeralda’s Passion II. Vijf onderdelen uit deze show zijn de negentiende terug te zien. Alle dansen worden achter elkaar opgegevoerd en gaan moeiteloos in elkaar over. "Twee van de dansen passen heel goed bij de sfeer van het winterse festijn. De dames hebben ijswitte kleding aan met zilveren tops. Bij een van de dansen wordt gebruik gemaakt van sluiers voor een sprookjesachtig effect. Ook hebben we een mysterieuze dans waarbij de danseressen bewegen met een zwaard op het hoofd. Het is zo'n spannende dans dat bezoekers er geboeid naar blijven kijken."

Slang
Buikdansen draait volgens Esmeralda om het nabootsen van de langzame vloeiende bewegingen van een slang. "Daarnaast maken zij strakke bewegingen met een lichaamsdeel of laten zij een onderdeel van het lichaam trillen. Het volgen van de muziek is heel erg belangrijk. De drumsolo die een danseres tijdens Winterland laat zien, is extreem moeilijk. Daar komt jaren van oefenen bij kijken. Je moet namelijk op de maat van de drum je lichaam laten bewegen. Je laat met je lichaam zien wat de mensen horen." De sfeer van de zomer is terug te vinden de gipsydans. "De danseressen bewegen met een bloem in het haar en in kleurrijke gipsykleding op vrolijke en vooral snelle muziek. Wanneer je ze ziet dansen, blijf je maar kijken. Onze dansen zijn spannend, ritmisch en vrolijk om te zien."

Benieuwd naar de Oriëntaalse dans van Esmeralda’s dansstudio? Kom dan op maandag 19 december tussen 20.00 en 22.00 uur kijken in het Paviljoen naast de ijsbaan. De entree is gratis.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant