Afbeelding

De Mannen van Oranje geven vol gas

Centrum 64 keer gelezen
OSS - Winterland Oss gaat woensdag 14 december van start. Op vrijdag 16 december om 20.00 uur trappen De Mannen van Oranje het eerste weekend af in het Paviljoen. De entree is gratis. Kliknieuws sprak de zanger van deze 'feestband'.

[image=198281]

Het was even flink studeren. Toen Ernest ("mijn achternaam gebruik ik zakelijk nooit") zo'n anderhalf jaar geleden werd aangenomen als zanger van De Mannen Van Oranje, moest hij in korte tijd dertig liedjes uit zijn hoofd leren. "Tien daarvan kende ik al goed, maar het was stevig aanpoten om de andere liedjes erin te stampen." Na de 'stoomcursus' waren De Mannen Van Oranje klaar om Nederland te veroveren. Het publiek in Oss gaat dat vrijdag 16 december tussen 20.00 en 23.00 uur met eigen ogen zien.

Verlanglijstje
Ernest is als solozanger wekelijks te horen in het bekende café Peter Beense in het centrum van Amsterdam. Sinds anderhalf jaar is hij ook de vocalist van De Mannen Van Oranje. "Ik werd gevraagd door de manager, omdat ik door de bandleden bovenaan het verlanglijstje was gezet. Tijdens de repetities klikte het direct. Binnen drie maanden kregen we onze eerste flinke opdracht. Tijdens het WK voetbal was er in Vinkeveen namelijk een groot evenementterrein waar we dagelijks gingen optreden." De performances van De Mannen Van Oranje sloegen aan. Niet voor niets dat de organisatie van Winterland Oss de band vroeg om te komen optreden. "Van mij mogen we elke dag wel ergens op het podium staan", zegt Ernest. "Optreden met de band is erg leuk. Wij zorgen met onze muziek voor een feestje. Bij ons geen Nederpop, maar echte Nederlandstalige feestnummers. Er zitten ook wel wat rustige nummers bij, maar zoals bij 'Ik voel me zo verdomd alleen' brult het publiek net zo hard mee."

Zuiden 'gezelligst'
Ernest is als Amsterdammer het enige bandlid boven de rivieren. Maar samen met zijn Brabantse collega’s staat hij het liefst in Noord-Brabant en Limburg op de bühne. "Ik merk in Noord-Holland dat het publiek toch vaak verwend is. 'Laat maar iets zien' is vaak de gedachte. In het zuiden is het gezelliger en zijn de feestjes het leukst. In Oss geven we na het aftikken vol gas en zorgen we voor een groot feest. De interactie met het publiek is daarbij erg belangrijk voor ons. Nieuw is dat bezoekers via Twitter een liedje kunnen aanvragen en in de pauze kiezen we daar enkele nummers uit."
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant