Afbeelding

Prefab kelder geplaatst bij watertafel

Centrum 56 keer gelezen
OSS - BrabantWonen heeft woensdagmorgen bij de bouw van de watertafel op De Heuvel in Oss een grote prefab kelder laten plaatsen. De apparatuur die in de kelder komt, zorgt voor stroomvoorziening in de stad.

[image=184328]

Op de watertafel staat straks constant een dun laagje water van twee centimeter. Fonteinen sieren het geheel. De technische installatie voor de watertafel komt helemaal ondergronds, in een put van drie meter diep. In opdracht van BrabantWonen plaatste een kraan de de prefab installatie. "We zijn al om 5.30 uur begonnen met de werkzaamheden om het winkelend publiek zo weinig mogelijk last van de bouwwerkzaamheid te laten ondervinden", verklaart uitvoerder/projectleider Peer van der Aa. "Om 9.00 uur zat de constructie erin. In de betonnen rechthoek zit een technische ruimte voor de gemeente waarin de stroomvoorziening zit voor evenementen en de markt. Ook zit er in de put een technische ruimte voor de verlichting van de tafel."

Vordering werkzaamheden
De werkzaamheden van de watertafel zijn ondergronds nu bijna klaar. "Morgen plaatsen we de blokken", zegt Van der Aa. "Vrijdag beginnen we met de nieuwe ombouw van de watertafel. Het werk is voor de bouwvak klaar. Operationeel is de watertafel pas na de bouwvak. Het duurt nog wel even voordat alle programmatuur is geregeld." De watertafel is een geschenk van BrabantWonen aan Oss vanwege het 100-jarig bestaan van de woningcorporatie.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant