Afbeelding

Eerste huizen BergseHeihoek al bewoond

Wonen 110 keer gelezen
BERGHEM - Wethouder Jules Iding en Carool Meijs, Osse vestigingsdirecteur van BrabantWonen, verrichtten op 24 maart de handeling voor de eerste steen voor de bouw van 66 vrijstaande starterswoningen in nieuwbouwproject BergseHeihoek in Berghem. Op 29 april ontvingen de eerste vier kopers al de sleutel van hun eigen woning.

[image=136410]

Woningbouwcorporatie BrabantWonen heeft samen met Peters Projectontwikkeling Schaijk b.v. de ontwikkeling van dit innovatieve bouwconcept in de nieuwbouwwijk BergseHeihoek gerealiseerd. Peters Projectontwikkeling en Barli zijn zusterbedrijven van bouwbedrijf Peter Peters. Dat de kopers zo snel hun woning kunnen betrekken, komt door de snelle bouwtijd die wordt gerealiseerd door het slimme bouwsysteem van Barli b.v. te Uden. De woningen bestaan deels uit geprefabriceerde onderdelen en deels uit traditioneel bouwen. Hierdoor ontstaat een kwalitatief goede woning, die voldoet aan alle huidige eisen. Jos de Groot, van Peters Projectontwikkeling: “Insteek is nu om de vrijstaande starterswoningen op meerdere plaatsen in het land te gaan realiseren, zodat de starters op de woningmarkt een kans krijgen om te starten in een betaalbare en vrijstaande woning. Voor deze groep is het moeilijk om een eerste woning te kopen, omdat deze er simpelweg niet zijn. De vrijstaande starterswoning brengt hier snel verandering in”.
Week 50 van 2010 zullen alle 66 starterswoningen in de BergseHeihoek opgeleverd zijn. Binnen enkele maanden tijd is een totale nieuwe woonwijk ontstaan. Er zijn nog enkele vrijstaande starterswoningen en bouwkavels te koop, voor meer informatie kijk op www.bergseheihoek.nl of www.vrijstaandestarterswoning.nl
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant