Afbeelding

Hoeksema geeft De Lockaert lesmateriaal

Onderwijs 98 keer gelezen
OSS - Wethouder Hendrik Hoeksema heeft vrijdag lesmaterialen op het gebied van duurzame techniek overhandigd aan Nutsschool De Lockaert.

[image=154081]

Vorig schooljaar hebben alle kinderen van De Lockaert workshops gevolgd op het gebied van techniek en duurzaamheid, verzorgd door Solarkids uit Berghem. Wethouder Hoeksema heeft destijds samen met de kinderen uit groep 8 aan zo’n workshop meegedaan. De werkgroep techniek en wetenschap was erg gecharmeerd over de gebruikte materialen, waar kinderen zowel mee kunnen spelen als kunnen leren. Daarom besloten zij om een gedeelte va de VTB-subsidie (Verbreding Techniek Basisonderwijs; mede gerealiseerd door de gemeente Oss) te besteden aan de professionele materialen van Solarkids.

[image=154082]

De kinderen uit groep 4 van juf Anne en Marja mochten aan een zonneautorace deelnemen. Na de symbolische overhandiging van de 'Big Waterplay' (een waterbaan met waterrad) hielden ook wethouder Hoeksema en juf Marja nog een zonneautorace. Ook was te zien hoe een Wattson enegriemeter werkt. Op de techniekmiddag van 11 november kunnen de leerlingen weer aan de slag met hun nieuwe materialen.

[image=154080]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant