Afbeelding

Basisschool Sterrebos viert feest

Onderwijs 117 keer gelezen
OSS – “Vorig schooljaar rotten de kozijnen er letterlijk uit”, bekent Peter van Kreij, directeur van basisschool de Sterrebos uit Oss. Het was hoog tijd voor een renovatie. Eén jaar heeft Muller Bouw uit Oss gewerkt aan de verbouwing van de veertig jaar oude bassischool. Op vrijdag 5 november heropende Sterrebos haar deuren.

[image=154072]

Een gevoel van trots overheerste. Oud directeur Simon Tinnebroek, wethouder Chris Ermers en enkele sprookjesfiguren kwamen langs om de medewerkers en leerlingen te feliciteren met hun nieuwe gebouw. De directeur bedankte iedereen voor de hulp en steun van het afgelopen jaar. Samen met alle kleuters zong hij het schoollied. Kippenvel kreeg hij toen honderden sterretjes neerdaalden op de kinderen waardoor de officiële opening een feit was. “Ik ben zo blij dat alles perfect is verlopen. Ik geef eerlijk toe dat ik een week slecht heb geslapen. Na een voorbereiding van vier maanden, moest het gewoon goed gaan. Ik zag de kinderen, ouders en medewerkers genieten, daardoor is mijn dag geslaagd!”

[image=154073]

Schone wc’s
De leerlingen van de Sterrebos zijn een jaar lang ondergebracht in een ander gebouw dat door de gemeente werd aangeboden en ‘als een geschenk uit de hemel kwam’. Het gebouw was echter niet groot genoeg waardoor de begroting moest worden aagepast. In totaal is Sterrebos uitgebreid naar duizend vierkante meter voor een bedrag van bijna drie miljoen euro. Al die nieuwe ruimte was voor Ruth en Stijntje, leerlingen uit groep acht, wel even wennen. Toch voelen zij zich nu thuis in het nieuwe gebouw. “Eigenlijk vind ik het best jammer dat ik volgend jaar naar de middelbare school moet. Ik had best langer willen blijven”, bekent Ruth. Het mooiste vinden de twee de nieuwe digitale schoolborden en de schone wc’s. Directeur van Kreij is het meest blij met de nieuwe opbergruimte. “We proberen de nieuwe ruimte natuurlijk optimaal te benutten.”

[image=154340]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant