Afbeelding

Windmolen op dak ROC de Leijgraaf

Onderwijs 141 keer gelezen
OSS - Wie ROC de Leijgraaf aan de Euterpelaan in Oss passeert, kan het niet ontgaan dat er sinds kort een windmolen op het dak staat van de school.

Dinsdag ondertekende wethouder Hoeksema de samenwerkingsovereenkomst duurzame energie met ROC De Leijgraaf. De gemeente Oss heeft ROC de Leijgraaf naast de windmolen ook zonnepanelen geschonken. "In de toekomst zal duurzame energie steeds belangrijker worden, daarom vinden wij de samenwerking met het onderwijs zo belangrijk. Op deze manier kunnen wij jongeren al vroeg kennis laten maken met duurzame energie", legde wethouder Hendrik Hoeksema uit.

Zichtbaar
ROC de Leijgraaf neemt de exploitatie van de installatie over en gebruikt deze als onderdeel van lesprogramma’s over duurzaamheid. "Doordat de windmolen en zonnepanelen op een computer aangesloten zijn, kunnen we heel makkelijk metingen verrichten", weet docent elektrotechniek Paul van Erp. "De duurzame energie wordt dus letterlijk zichtbaar gemaakt. Bovendien zullen studenten ICT zich bezig gaan houden met het bouwen van een speciale website hiervoor. Het project is dus voor diverse afdelingen inzetbaar."

[image=152606]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant