Afbeelding

’t Reut ontmoet elkaar op Hyves

Wonen 132 keer gelezen
BERGHEM - Ruim 50 toekomstige bewoners van ’t Reut in Berghem gebruiken de populaire profielensite Hyves als handig communicatiemiddel. ”Het is een groot succes”, zegt bedenkster en oprichtster Fiona de Groot-van Bethlehem. ”Doorgaans wisselen we tips en foto’s uit, maar ook het stellen van vragen is dagelijkse kost.”

[image=83946]

Fiona en haar man Evert werden in maart 2008 ingeloot voor een Boterbloemwoning in ’t Reut. Toen Fiona was ’bekomen’ van het geweldige nieuws en het stel zich volledig stortte op de bouw, ontstond er een creatief idee: ”Ik was zo nieuwsgierig wie onze buren werden. Ik wilde graag een platform maken waar we allemaal bij elkaar waren, een Hyves-pagina, bedacht ik me toen. Zo gezegd, zo gedaan: ik maakte een speciale Reut-Hyves aan en verstuurde uitnodigingen naar vrienden en bekenden. Dat verspreidde zich in een mum van tijd en al snel al snel steeg het ledenaantal fors. Bovendien vond ik mijn buren. Momenteel telt de site meer dan 50 leden. En dat worden er hopelijk nog veel meer.”

Laagdrempelig
Nadat Fiona haar buren had gevonden, spraken ze meteen af. ”Zo leer je elkaar een beetje kennen. En omdat we allemaal in hetzelfde ’schuitje’ zitten, zijn tips natuurlijk heel handig. Op die manier hebben we ook gezamenlijke afspraken gemaakt over de bouw van een garage in eigen beheer. Bovendien is Hyves heel laagdrempelig. Vooral wanneer je net een woning hebt gekocht, is het moeilijk om te achterhalen wie je buurtgenoten zijn. Laat staan om contact te leggen. Dat probleem is nu verholpen. Ik zelf kijk wel meerdere keren per week of er nog nieuws is”, aldus de fanatieke Hyver. Wie denkt dat het veel tijd kost om een Hyves-pagina te beheren, heeft het mis: ”Ieder lid is gemachtigd om foto’s, opmerkingen, polls of blogs te plaatsen. Leden maken daar volop gebruik van. Vooral het onderdeel foto’s is populair. Op deze manier ligt het beheer van de pagina niet alleen in mijn handen, maar in die van alle leden. Dat maakt het zo leuk.”

Nieuwsgierig geworden? Neem gerust een kijkje op de Hyves van ’t Reut op www.reutberghem.hyves.nl. Ook via de website www.woneninhetreut.nlkun je doorklikken naar de Hyves-pagina.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant