Afbeelding

Informatiebijeenkomst over Horzak

Wonen 82 keer gelezen
OSS - Aan de noordzijde van Oss verrijst de uitbreidingswijk Horzak. Een wijk die zich, alleen al door haar ligging, in een grote belangstelling mag verheugen. Precies op de grens van de stad en het prachtige natuurgebied Ossermeer. Uitkijkend over de polder, vlakbij het stroomgebied van de Maas met haar unieke uiterwaarden en slechts op luttele kilometers van het hart van het Osse centrum. Belangstellenden kunnen op zondag 13 december tussen 13.00 en 15.00 uur terecht op een informatiebijeenkomst in de hal van het gemeentehuis Oss.

[image=120248]

Horzak is een wijk met een rijke historie. Systematisch archeologisch onderzoek van de Universiteit Leiden heeft een lange en rijke bewoningsgeschiedenis bloot gelegd. Sporen uit de brons- ijzer en Romeinse tijd (van ca. 1800 voor Christus tot 250 na Christus) en de middeleeuwen (13e en 14e eeuw) laten zien dat de gunstige ligging op de grens van zand en klei, ook in het verleden Horzak tot een aantrekkelijk woongebied maakte. De stedenbouwkundige is er in geslaagd zowel de gunstige ligging als het rijke verleden recht te doen in de nieuwe wijk. Drie statige lanen vormen de hoofdstructuur van Horzak. Door hun richting van noord naar zuid zorgen zij voor permanente zichtlijnen naar het blijvende groen van het aangrenzende poldergebied.

Passende architectuur
In Horzak komen ruim 400 huur- en koop woningen van uiteenlopende typen en prijsklassen. Rijwoningen en appartementen, tweekappers en vrijstaande woningen. De bouw vindt plaats in twee fasen. De bouw van de eerste fase met 156 woningen is inmiddels gestart. In de architectuur is aansluiting gezocht bij het landelijke karakter van de wijk. Deze kenmerkt zich door overwegend laagbouw, pannen daken en traditioneel metselwerk, gecombineerd met eigentijds en vooruitstrevend materiaalgebruik.
www.woneninhorzak.nl.

[image=120247]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant