Deelnemers aan de optocht in Ravenstein. Komende zaterdag is het nog feest in Overlangel. (Foto: Maickel Keijzers/Hendriks MultiMedia)
Deelnemers aan de optocht in Ravenstein. Komende zaterdag is het nog feest in Overlangel. (Foto: Maickel Keijzers/Hendriks MultiMedia)

Carnavalsoptocht op zaterdag: 'Dat betekent een extra feestje'

Carnaval 97 keer gelezen

OVERLANGEL | Carnaval zonder optocht is redelijk uniek. Vanwege het slechte weer werd de optocht van Overlangel afgelopen maandag afgelast. Omdat het organisatorisch niet meer mogelijk was om uit te wijken naar dinsdag, werd gekozen voor komende zaterdag 13 februari. Vanaf 14.00 uur rijden de wagens en lopen de groepen door de straten van Overlangel. 's Avonds om 19.00 uur is de prijsuitreiking in de Petjesbar.

Carnaval 2016 was een geweldig feest, aldus secretaris Jeroen van Summeren van C.V. De Nachtgravers uit Overlangel, Neerloon en Keent. "Dinsdag tijdens het afsluitende bal was iedereen het erover eens dat het zeer geslaagd was. Alleen jammer dat de optocht niet doorging. Het is naar mijn weten een jaar of 18 geleden wel een keer verplaatst naar een dinsdag. Nu dus naar zaterdag, maar dat betekent wel dat we een extra feestje hebben." Van Summeren verwacht flink wat volk langs het parcours. "Er zijn geen andere optochten en het zou zomaar eens drukker kunnen worden dan andere jaren. Twee deelnemers hebben afgezegd, omdat de wagen buiten is blijven staan en er daardoor weinig van over is. Wel hebben we drie extra deelnemers. Ook komen er prinsenwagens van omliggende dorpen naar ons toe. We hebben ook andere verenigingen uitgenodigd. De optocht helemaal niet door laten gaan, konden we in ieder geval niet maken. De verenigingen uit onze dorpen bijvoorbeeld hebben er maanden voor gebouwd. En gelukkig hebben ze in verband met het slechte weer de wagens naar binnen gereden."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant