Prins Frenk d'n urste.
Prins Frenk d'n urste.

Frenk Nagel is prins carnaval van De Wevers Nistelrode

  •   keer gelezen   Carnaval

NISTELRODE | Frenk Nagel is de nieuwe prins carnaval van De Wevers in Nistelrode. Dat is zaterdagavond bekendgemaakt in 't Tramstation in Nistelrode. Frenk zal dit jaar dus ook wel bekend staan als 'Prins Frenk d'n urste. Zijn adjudant is Stefan van Nuland.

De kersverse prins is de zoon van Anny van de Wetering en Gerrit Nagel. Hij woont nog altijd gezellig thuis met zijn moeder en zijn broertje Joost. Hij heeft twee oudere broers, Ron en Erik, en een oudere zus, Lieke.

Frenk is afgelopen schooljaar afgestudeerd aan de Pabo in Veghel. Nu werkt hij als leerkracht op Basisschool 't Maxend in groep 8. Naast het onderwijs heeft Frenk nog een andere passie: sporten. Hij speelt bij Prinses Irene in het vierde elftal. Afgelopen jaar is Frenk gestart met het lopen van marathons en elk jaar doet hij mee met de Vierdaagse in Nijmegen. Dit jaar liep hij hem voor de zesde keer uit.

Adjudant Stefan
Stefan van Nuland zal samen met zijn 'durske' Manouk de prins bijstaan. Stefan is voor sommigen beter bekend als 'pony'. Hij is de zoon van Marco en Erica van Nuland. Hij woont nog thuis en heeft een zusje Danique waar hij ontzettend trots op is, maar die erg genoeg veel te vroeg is overleden.

Stefan werkt als chauffeur bij Heerkens Groente & Fruit en zorgt er dus voor dat alle horecaklanten dagelijks worden voorzien van verse producten. In zijn vrije tijd is Stefan op het sportpark te vinden, want ook hij voetbalt bij Prinses Irene, in het vijfde! Ook dart hij in het team Spitfire en op vrijdag doet hij mee met het zaalvoetbalteam All-Starts.

Manouk studeert in Eindhoven op de Fontys. Daar volgt ze de opleiding Bedrijfskunde MER. Op zaterdagen werkt ze ook bij Heerkens Groente & Fruit. Voor Anouk is carnavallen niets nieuws. Haar broertje Marco was in 2012 jeugdprins bij De Wevers.

De zoektocht
Prins Frenk: "Afgelopen carnaval heb ik al een keer mogen oefenen. Ik kreeg een steek op mijn hoofd en ik ging voorop in de polonaise. De bonnenboekjes vlogen om mijn oren en niemand zal die avond iets te kort zijn gekomen, alleen dan degene waarvan de oorspronkelijke bonnen waren natuurlijk. Op maandagavond 20 juni werd ik ineens gebeld door de voorzitter van de stichting, Edwin Verkuijlen. Ik was net aan het genieten van een Bacardi-cola, omdat ik een persoonlijk succesje te vieren had. Edwin stelde me de vraag om de nieuwe Prins te worden van het Weversrijk. Voor mij bestond er geen enkele twijfel en ik had tenslotte ook geen durske waarmee ik rekening moest houden."

Frenk besluit ervoor te gaan en belooft er een fantastische carnaval van te maken.

Hij vervolgt: "Namens mij als Prins, mijn adjudant Stefan en z'n durske Manouk wil ik zeggen dat wij samen heel veel zin hebben in het nieuwe carnavalsseizoen. Samen met jullie gaan we een gloednieuw seizoen in, waardoor we een onvergetelijke tijd gaan meemaken samen."

Meer berichten