Carnaval in Oss. (Foto: Hans van der Poel)
Carnaval in Oss. (Foto: Hans van der Poel)

'Ze hebben veel waardering voor de vrijwilligers'

  •   keer gelezen   Carnaval

OSS | Carnaval zit er weer op. Na de feesten, polonaises en de vele biertjes gaan de carnavalsvierders weer naar hun werk of blijven ze nog even thuis om te genieten van een extra vrije dag of van de rest van de vakantie. In de gemeente Oss en in Heesch mag gesproken worden van een zeer succesvol carnaval.

Warm was het zeker niet, maar de weergoden waren wel in een goede bui tijdens het carnaval. Zoals tijdens de Osse optocht op zondagmiddag. Dat zorgde er onder andere voor dat vele duizenden mensen naar het Osse centrum kwamen om te kijken naar de mooie wagens en de loopgroepen. "De optocht was zeer geslaagd. Er is door verenigingen en individuen een hoop werk in gestoken en het leverde prachtige resultaten op. Langs de kant stond een hoop volk", aldus Robert-Jan Steegman, president van Stichting CarnavalsViering Oss.

Succes
Steegman was niet alleen tevreden over de optocht, maar over het Osse carnaval in het algemeen. "Als ik bijvoorbeeld kijk naar (redelijk) nieuwe evenementen, daar zit een groei in. En ook hoor ik veel positieve verhalen over de tent op het Ossekoppenplein. Je hebt geen last meer van de wind en minder van de kou. Daardoor bleven mensen er langer staan."

Stadsprins
Stadsprins Ton Boerboom en zijn Adjudant en halfbroer Gudron Versteegh genoten met volle teugen van het carnaval. Steegman: "Ze hebben het hartstikke goed gedaan. Ze zijn geliefd bij carnavalsvierders in Oss, maar ook bij de mensen daarbuiten. Wat ook mooi is dat ze zoveel waardering hebben voor de vele vrijwilligers die achter de schermen hun schouders onder het Osse carnaval zetten. Die hebben de complimenten ook zeker verdiend."

Meer berichten