Logo kliknieuws.nl/oss

'Je ziet aan alles dat carnaval in Oss al jaren in de lift zit'

  •   285 keer gelezen   Carnaval

Gerard de Bresser en Frits Vogels waren afgelopen zaterdag 'gewoon' als bezoeker aanwezig in de Groene Engel, maar tien minuten voor tijd verlieten ze stiekem de zaal. Het was voor veel carnavalsvierders -en vooral de leden van CV Los Zand- een enorme verrassing toen het duo het podium opkwam. "We zijn blij dat we nu onze mond niet meer hoeven te houden", zegt Vogels lachend. "Het was toch wel moeilijk om het niet te mogen verklappen."

Toen De Bresser -51 jaar, twee kinderen en werkzaam als coach op ROC de Leijgraaf- werd gevraagd om Stadsprins te worden, vroeg hij kort bedenktijd. Hij overlegde met zijn partner en zei 'ja'. "Het is een flinke inbreuk op je leven het komende half jaar. Het is zaak om vooral in de weekend de agenda anders in te richten. Ik vind het een enorme eer en heel leuk om te doen. Als Prins kom je op plekken waar je normaal gesproken niet zou komen. En je ontmoet mensen die je anders niet zou ontmoeten."

Verbinden
Het doel van Gerard d'n Urste is om samen met zijn Adjudant mensen en verenigingen te verbinden. "Niet voor niets is het thema '55 Jaor Schik Mè Mekaor!' We willen dat zoveel mogelijk mensen naar het Ossekoppenplein komen." De Bresser maakt deel uit van CV Los Zand. Hij viert al vele jaren carnaval in Oss. "Ik ben altijd wel ergens te vinden in het Osse. Carnaval is voor mij schik maken. Dit jaar zal er als Prins toch wel iets veranderen. Er wordt toch op je gelet, je hebt een voorbeeldfunctie."

Bouwmanbal
Waar mensen De Bresser misschien nog meer van kennen? Wellicht van het lied 'Bouwmanbal', waarvan hij één van de bedenkers was.

Adjudant
Adjudant Frits Vogels vierde nog nooit carnaval in een andere stad. Hij is sowieso verknocht aan de stad waar hij woont met zijn vrouw en drie kinderen en werkt als manager bij BrabantWonen. "Carnaval in Oss is me altijd goed bevallen. Eerst vierde ik het met vrienden, later sloot ik me aan bij CV Los Zand. Je ziet in alles dat carnaval in Oss al jaren in de lift zit."

Respect
Zeven jaar geleden was zijn zoon Cas Vogels Jeugdprins van Oss. "Toen kreeg ik als vader al een kijkje achter de schermen van Stichting CarnavalsViering Oss. Het viel me op hoe ontzettend veel werk er wordt verricht door de vrijwilligers. De SCVO is een geoliede machine met vrijwilligers die zich met bezieling inzetten. Daar kun je alleen maar waardering en veel respect voor hebben. Wij zijn als Prins en Adjudant niets zonder de inzet van deze vrijwilligers."

Meer berichten