Logo kliknieuws.nl/oss
Carnaval in Oss. (Foto: Jo van Schaijk)
Carnaval in Oss. (Foto: Jo van Schaijk)

Geen streep door Ossekoppenplein; SCVO plaatst twee dichte tenten op de Heuvel

  •   keer gelezen   Carnaval

OSS | Het Ossekoppenplein krijgt komend carnaval een zeer prominente plek in Oss. De parachutetent van de laatste jaren keert niet meer terug, maar er wordt een grotere, dichte tent neergezet. Daarnaast komt een kleinere tweede tent te staan, die onder andere voor kapellen en carnavalsverenigingen is bedoeld.

Het wordt een bijzonder jaar voor Stichting CarnavalsViering Oss. Niet alleen bestaat de SCVO 55 jaar (5x11 dus), ook is er al net zoveel jaar openbaar carnaval in Oss. Met in dit feestelijke jaar (met het thema '55 Jaor Schik Mè Mekaor!') een prominentere plek voor het Ossekoppenplein dan voorgaande jaren. Edward Putters is voorzitter van de jubileumcommissie. "We hebben twee speerpunten. De eerste is om meer verbinding te krijgen met de Osse carnavalsclubs. Daarnaast willen we ons focussen op de carnavalsdagen en ervoor zorgen dat Oss trots mag zijn op het carnaval. We willen dat meer mensen in hun eigen stad blijven en hier feest komen vieren."

Centraal
Volgens hem waren er geruchten dat het Ossekoppenplein dit jaar niet door kon gaan. Hij stelt de carnavalsvierder gerust: "Daar is niets van waar. We plaatsen de tenten midden op de Heuvel, centraler in de stad kan niet. Wel zijn we met wat puntjes bezig die verbeterd moeten worden, zoals de veiligheidsroute voor de brandweer. Het is qua opbouw vergelijkbaar met Winterland Oss. "

Geluid
Carnaval is het eerste grote evenement in de Osse binnenstad nadat vorig jaar de kermisfeesten buiten in de Eikenboomgaard niet door mochten gaan vanwege een uitspraak van de rechtbank over geluidsoverlast. "Wij gaan knalfeesten organiseren, maar gaan het absoluut niet verknallen", aldus Putters. "We investeren enorm om ervoor te zorgen dat we aan alle regels voldoen. Natuurlijk gaan we ervoor om een geweldig feest neer te zetten, maar ook om geen geluidsoverlast te veroorzaken."

Lees woensdag meer in Weekblad Regio Oss.

Meer berichten