Logo kliknieuws.nl/oss
Wipneus & Pim.
Wipneus & Pim.

SCVO en carnavalsverenigingen slaan handen ineen

  •   782 keer gelezen   Carnaval

Stichting CarnavalsViering Oss werkt samen met de Hekkesluiters, de Foempers, 't Ken Net en Nie dûk zat, maar ook andere verenigingen zijn betrokken bij de organisatie van carnavalsfestiviteiten en -feesten. Die worden georganiseerd op het Ossekoppenplein en in Vivaldi. Voor alles geldt een minimumleeftijd van 16 jaar. Er wordt gewerkt met bandjes en onder de 18 jaar wordt geen alcohol geschonken. In de avonduren zijn er feesten waar je kaarten voor moet hebben.

Carnaval in Oss wordt vrijdagmiddag afgetrapt met het uitverkochte Heuvelklets. Daarna staat er in de tent het Bouwersbal op het programma. Met namen als René Schuurmans en Pap & Pudding hoopt de organisatie op een groot feest. In Vivaldi is er voor de jeugd vanaf 16 jaar BAMM! Deze avond zijn er optredens van onder andere Freddy Moreira, Dampu en Dansado & De Feestneger. "Met deze avond gaan we de jeugd een mooie avond bezorgen. Want natuurlijk willen we dat deze doelgroep ook in Oss blijft", aldus Miquel Pronk namens 't Ken Net.
Zaterdag is de tweede editie van Alaaf! in Vivaldi en Hossen in de Tent op het Ossekoppenplein. Zondagavond is overdag één van de drukste dagen met de optocht. Traditiegetrouw is de avond relatief rustig omdat veel publiek na de optocht het centrum verlaat. Met de vierde editie van Het Betere Feest -dat van de Groene Engel naar de Heuvel verkast- verwacht de organisatie een grote drukte op de Heuvel. "Tijdens de eerste editie hadden we Wipneus en Pim op het podium. Binnen tien minuten maakten ze er een enorm feest van. Ik weet zeker dat ze er ook dit jaar voor zorgen dat het dak eraf gaat", zegt Theun Schellekens (De Hekkesluiters).

Dweilen
Duizenden mensen komen maandag Dweilen in Oss. Ze lopen van kroeg naar kroeg en kunnen ook terecht op het Ossekoppenplein. Voor de diehards die dan nog geen genoeg hebben van carnaval, kunnen dinsdag naar de Mega Meezingsensatie komen. Deze dag is er ook de boerenbruiloft. Schellekens (Tinus van Driek van Ton van Tinuskes) en Caat van de Viswinkel worden dan in de onecht verbonden. "De dinsdag zit al jaren in de lift. Franky Stardust zal ervoor zorgen dat we nog één keer los kunnen gaan. Het is de kers op de taart." Het gehele avondprogramma is te vinden op www.ossecarnaval.nl.

Reünie
Er is in 55 jaar carnaval in Oss een hoop gebeurd. Iedereen die de afgelopen 55 jaar iets heeft betekend voor het openbare carnaval is op vrijdag 22 februari uitgenodigd in de Groene Engel. Van oud-Prinsen en Adjudanten, Huppelkes, Prinsengarde tot leden van blaaskapellen en carnavalsclubs. Iedereen is welkom om een praatje te komen maken tijdens de reünie en uiteraard te feesten. Zo zijn onder andere DJ Geert Bergers, Sjaak & Peer, DJ Onslow en De Smartlappers van de partij.

Jubileumexpositie
In verband met het 55-jarig bestaan van de SCVO en het openbare carnaval in Oss is er een jubileumexpositie in de Bibliotheek en Stadsarchief Oss. Tussen 13 februari en 10 maart kunnen mensen een duik nemen in de geschiedenis. De entree is gratis.

Meer berichten