Logo kliknieuws.nl/oss
Foto: MNO Photo

De Merx pakt opnieuw flink uit tijdens carnaval

  •   1409 keer gelezen   Carnaval

BERGHEM | Ook dit jaar pakt Zalencentrum De Merx aan de Burgemeester van Erpstraat 25 in Berghem flink uit met carnaval. "We willen mensen een geweldig feest bezorgen", aldus Stephanie van Gaal van De Merx.

Zes jaar geleden besloot De Merx vanwege de toegenomen drukte tijdens carnaval -en omdat ze iets nieuws wilden brengen- om een tent achter het zalencentrum neer te zetten. Met succes en drie jaar geleden werd de tent ingeruild voor een grotere tent. Ook dit werd een succes en al jaren zijn alle avonden uitverkocht. "Dit jaar trekken we deze lijn door. We kunnen niet groter, maar gaan wel investeren in de aankleding en uitstraling. Meer decoratie en meer beleving voor bezoekers."

Vrijdag
Carnaval bij De Merx start op vrijdagavond. Proost, DJ Robert den Brok en C.V. De Kapotte Kachels treden op in de tent en De Feestbroeders in de après-ski tent. "De vrijdagavond was vroeger echt iets voor de wagenbouwers, maar de populariteit is de laatste jaar flink toegenomen. In de toekomst willen we nog meer gaan uitbreiden."

Weekend
De zaterdag en zondag zijn van oudsher zeer drukbezochte dagen. Op zaterdag staan Baby Blue, Cooldown Cafe en DJ Joey Festa in de tent, Johny 500, The Allstarz, Flabbergasted, Capital Candy en Brelow in de zaal en ook in het café en de après-ski tent is het feest. Zondag staat de Verlichte Optocht op het programma en dat zorgt voor vele duizenden mensen die naar Berghem trekken. De 37ste editie start dit jaar in omgekeerde volgorde. De start is vanaf de kruising Irenelaan / Burgemeester van Erpstraat. De Merx pakt uit met 'Poar uurkes vurraf'. Voor en tijdens de Verlichte Optocht is er een buitenpodium met optredens van de Vier Viltjes (bekend van onder andere het protestlied 'Piet Moet Blijven' vanwege het naderende vertrek van Piet Paulusma bij SBS 6) en Pap en Pudding. "We creëren hier het gezelligste terras van Berghem en omgeving. Hier kun je lekker feesten en heb je een fantastische plek om de Verlichte Optocht te zien."

Maandag/dinsdag
Het feest gaat op maandag en dinsdag verder. Beide middagen is er een kindermatinee in de apres-ski tent. "Ouders kunnen hun kinderen hier onbezorgd laten spelen in het kinderparadijs. Een ideale locatie omdat deze vanuit de grote tent zo te bereiken is." Dinsdagmiddag is er ook het Schlagersbal, met optredens van Duitse artiesten. Volwassenen hoeven maandag en dinsdag niet thuis te gaan eten, want vanaf 17.00 uur is er een carnavalsbuffet. De Merx zorgt voor heerlijk eten en daarmee voor een goede bodem. Want 's avonds is het opnieuw feest in de tent met allerlei optredens.

Opbouw
Volgende week woensdag start de opbouw voor carnaval 2019, waarbij veel vrijwilligers een handje komen helpen. "We hebben er ontzettend veel zin en verwacht dagelijks weer duizenden bezoekers. Uit Berghem, maar ook uit de wijde omgeving. Met onze line-up mikken we op diverse doelgroepen en staat carnaval -op een aantal uitstapjes na- centraal. Ieder jaar staan alle leeftijden door elkaar en allen vieren ze een geweldig feest. Door het gevarieerde programma en de gezelligheid zien we dat mensen graag terugkomen."

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de website www.carnavalbijdemerx.nl of neem een kijkje op Facebook en Instagram.

Meer berichten