Logo kliknieuws.nl/oss
Verlichte Optocht in Berghem. (Foto: Hans van der Poel)
Verlichte Optocht in Berghem. (Foto: Hans van der Poel)

Nieuwe route voor spectaculaire Verlichte Optocht in Berghem

  •   1651 keer gelezen   Carnaval

BERGHEM | De Verlichte Optocht trekt op zondag 3 maart om 19.00 uur weer door de straten van het Knollenrijk, zoals Berghem tijdens carnaval genoemd wordt. Tijdens het jubileumjaar trekt de optocht via een nieuwe route door het centrum van Berghem.

In de loop der jaren is de oudste verlichte carnavalsoptocht van Nederland uitgegroeid tot een evenement dat zijn weerga niet kent. Ruim 10.000 bezoekers komen naar het dorp om dit spektakel te aanschouwen. De loopgroepen en wagenbouwers laten zich elk jaar inspireren door een thema. Het thema voor deze 37ste editie is '55 jaar vol wonderen'. De diverse loopgroepen, kleine en grote praalwagens verwerken dit thema in hun creaties met vele duizenden lampjes. Dit jaar zijn ze aan de slag gegaan met alle oude thema's. Dit betekent voor ieder wat wils tijdens het jubileum van Stichting Carnaval Berghem. De praalwagens bereiken lengtes van meer dan 25 meter en zijn tot 5 meter breed en 8 meter hoog. Om de sfeer nog verder te verhogen is de straatverlichting gedoofd en zijn veel gebouwen langs de route met gekleurde verlichting uitgelicht. Voor de muzikale ondersteuning lopen diverse drumbands en dweilorkesten mee of staan langs het parcours. Ook zijn er diverse locaties met muziek en versnaperingen.

Routebeschrijving en parkeren
Alle toegangswegen worden van 17.00 tot 23.00 uur afgesloten. Het verkeer vanaf de A50 en A59, vanuit Oss (N329) en vanuit Megen wordt verwezen naar industrieterrein Danenhoef, De Geer of Sportpark De Koppelsteeg. Parkeren is gratis en op eigen risico. Voor bezoekers met een invalidekaart zijn langs de Osseweg parkeerplaatsen gereserveerd. Om het jubileum extra te vieren, loopt de route, dit jaar, in omgekeerde volgorde. De Verlichte Optocht start vanaf de kruising Irenelaan / Burgemeester van Erpstraat. De stoet trekt daarna via de Burgemeester van Erpstraat naar de Julianastraat, Kerkstraat naar de Willibrordustraat. Langs het parcours bevinden zich diverse horecagelegenheden en kramen waar koffie, friet en andere versnaperingen verkocht worden. De entree bedraagt 3 euro voor bezoekers vanaf 12 jaar. De toegang voor kinderen is gratis.

Meer berichten