Logo kliknieuws.nl/oss
Dave van Schaijk nieuwe Prins van Knollenrijk, Geert-Jan den Brok Adjudant. Rachelle Fotografie
Dave van Schaijk nieuwe Prins van Knollenrijk, Geert-Jan den Brok Adjudant. Rachelle Fotografie

Dave van Schaijk nieuwe Prins van Knollenrijk, Geert-Jan den Brok Adjudant

  •   827 keer gelezen   Carnaval

BERGHEM | Dave van Schaijk is onthuld als nieuwe prins van het Knollenrijk. Zaterdagavond 2 werd Dave d'n Urste onthuld door burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans tijdens het 11-11 bal van het Knollenrijk. De onthulling stond geheel in het teken van het jaarthema 'Sport'.

Dave van Schaijk (42) is getrouwd met Yvonne van Schaijk – Langens. Samen hebben ze drie kinderen: Rik, Fèr en Jur. In het dagelijks leven werkt Dave als zelfstandig financieringsspecialist en adviseert hij bedrijven op het gebied van duurzaamheid. Dave is ruim 25 jaar actief in het Bèrgse carnaval. In 1994 was hij mede-oprichter en penningmeester van carnavalsvereniging Goei Toei. Hij organiseert al jarenlang de Goei Toei Toto als er een WK of EK voetbal wordt gespeeld en neemt als wagenbouwer jaarlijks deel aan Dé Verlichte Optocht. Sinds enkele jaren ondersteunt hij de club van zijn kinderen 'De Bèrgse Topperkes' bij het bouwen van hun carnavalswagen. Samen met twee kameraden, die eerder al Prins en Adjudant van het Knollenrijk waren, vormde Dave het trio '3 Kerrus Èns'. Zij waren vele jaren een vaste act op de Pronkzitting. Sinds enkele jaren is Dave mede-presentator van dit evenement. Buiten het carnaval is Dave al sinds zijn zesde betrokken bij Berghem Sport. Eerst zelf als actief voetballer en momenteel als leider en trainer van het elftal van zijn jongste zoon en als vervangend trainer van het elftal van zijn oudste zonen. Hij trapt zelf nog graag een balletje tijdens de 35+ voetbaltoernooien. Daarnaast is Dave bestuurslid bij Ondernemers Vereniging Berghem en bij MVO Wijzer Nederland.

Geert-Jan den Brok
Adjudant Geert-Jan den Brok (44) is getrouwd met Susan den Brok – School en samen hebben ze twee dochters: Kim en Bo. In het dagelijks leven is Geert-Jan politieagent en als zodanig voetbalcoördinator BVO TOP Oss en Wijkagent Talentencampus Oss. Geert-Jan was wagenbouwer bij CV 't Kan Lomper, adjudant bij CV De Knollenbranders en stond met 'De Zware Jongens' reeds vijf keer op het podium tijdens de Pronkzitting. Hij ondersteunt zijn kinderen tijdens het wagenbouwen bij CV Gauw Gemakt en speelt in het 8e elftal van Berghem Sport. Als Prins en Adjudant nemen zij tijdens carnaval het voortouw onder het motto:
Samen blinken we uit!

Meer berichten