<p>Verlichte Optocht Berghem. (Foto: Hans van der Poel)</p>

Verlichte Optocht Berghem. (Foto: Hans van der Poel)

Verlichte Optocht voor het eerst in de historie afgelast, ook streep door Jeugdoptocht

  •   keer gelezen   Carnaval

BERGHEM | Met pijn in het hart en voor het eerst in de geschiedenis van Dé Verlichte Optocht heeft Stichting Carnaval Berghem besloten om de 38e editie af te gelasten. Het was, vanwege de weersomstandigheden, wel vaker spannend of de optocht door zou kunnen gaan. Nu strooit echter het coronavirus roet in het eten. Ook de Jeugdoptocht die jaarlijks tientallen startnummers en duizenden bezoekers telt, kan dit seizoen niet doorgaan.

“In de afgelopen maanden zijn de organiserende commissies druk geweest met het uitwerken van plannen om de beide optochten coronaproof te organiseren. Hierbij is voortdurend afstemming geweest met deelnemers en met het bestuur. Telkens als de maatregelen veranderden kwamen er nieuwe ideeën op tafel. Helaas komen we nu tot de conclusie dat geen enkele optie zowel haalbaar als verantwoord is. We kijken hierbij niet alleen naar het evenement zelf, maar ook naar het bouwen van de wagens in de maanden voorafgaand aan de optocht”, aldus Stichting Carnaval Berghem. De Knollenschuur, die doorgaans eind oktober wordt opengesteld voor de wagenbouwers, blijft gesloten. Het thema ‘muziek’ wordt verplaatst naar 2022.

Nog geen afgelasting
Stichting Carnaval Berghem geeft aan dat er een aantal initiatieven is waarvan ze de hoop nog niet heeft opgegeven. “Zo zijn we vastberaden om, juist in deze periode waarin jullie niet naar het carnaval toe kunnen komen, het carnaval naar jullie toe te brengen. Het rondbrengen van onze carnavalskrant De Pisknol en het bezorgen van fruitschalen aan mensen die ziek of beperkt zijn, zijn daarvan twee concrete voorbeelden. Ook onze jeugdcommissie onderzoekt momenteel nog de mogelijkheden om voor diverse leeftijdscategorieën carnavalsactiviteiten te organiseren. We verwachten daar over enkele weken meer duidelijkheid over te kunnen geven.”

Meer berichten