<p>Verlichte Optocht in Berghem van 2019. (foto: Hans van der Poel)</p>

Verlichte Optocht in Berghem van 2019. (foto: Hans van der Poel)

Knollenrijk Verlicht: ‘Er samen wat moois van maken’

  •   keer gelezen   Carnaval

BERGHEM | Elk jaar is de Verlichte Optocht een groot spektakel in het Knollenrijk. Niet alleen voor eigen inwoners, vele bezoekers uit andere dorpen komen speciaal naar Berghem om deze oudste, grootste en mooiste verlichte optocht van Nederland met eigen ogen te bewonderen. Het is een jarenlange traditie, maar door de crisis moet helaas een jaartje overgeslagen worden. Om toch het carnavalsgevoel te laten leven, wordt het Knollenrijk verlicht, maar dan vanuit huis.

Stichting Carnaval Berghem, Commissie Verlichte Optocht en Horeca in Berghem willen carnaval niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom komen ze met 'Knollenrijk carnavalt thuis!', waarvoor wordt gewerkt aan een leuk programma met livestreams voor 12 tot en met 14 februari. Knollenrijk Verlicht is daar onderdeel van. "Wij zijn niet op zoek naar risico's, maar naar mogelijkheden. We gaan er samen wat moois van maken", aldus Paul van der Heijden van Commissie Verlichte Optocht.
Vorig jaar werd Prins Dave I benoemd onder het motto 'Samen blinken we uit'. Wegens de omstandigheden blijft hij dit jaar nog de caranavalsprins van het Knollenrijk. Daarvoor is het motto toepasselijk aangepast: 'Samen thuis uitblinken'.

Carnavalssfeer
Wat is dan precies de bedoeling? Simpel. Verlicht, versier en/of kleed jouw huis aan in carnavalssfeer van 5 tot en met 16 februari. Daarin is de vorm volledig vrijgelaten. "Het kan zo klein of zo groot als je zelf wil", legt Van der Heijden uit. "Het kan heel simpel. Iedereen heeft ergens wel een verlaten lamp, maar je mag je ook volledig uitleven. Misschien zijn er mensen die nu thuis meer tijd hebben en creatief willen zijn. Wij hebben geen idee wat we kunnen verwachten, maar we zijn erg benieuwd." Er zijn leuke prijzen te winnen.
Bij deelname aan het sfeerinitiatief kun je jezelf aanmelden door je straat, huisnummer en een leuke naam te sturen naar verlichtknollenrijk@gmail.com. Jouw locatie komt daarmee op een Google Maps kaart, zodat anderen precies weten waar ze een kijkje kunnen nemen. Van der Heijden: "Dit is een leuk extraatje, maar het is niet verplicht. Zo kun je beter zien welke huizen in je eigen straat of straten meedoen."
Meer informatie: verlichteoptocht.nl of Facebook @knollenrijk en @optochtberghem.

Meer berichten