<p>De Vier Viltjes.&nbsp;</p>

De Vier Viltjes. 

De Vier Viltjes: ‘Met onze handjes kan carnaval gewoon doorgaan’

  •   keer gelezen   Carnaval

HERPEN | Ondanks het coronavirus en het vuurwerkverbod werd 2020 toch met een vreugdevolle knal besloten en 2021 feestelijk ingeluid. Op oudejaarsdag lanceerden De Vier Viltjes uit Herpen namelijk hun nieuwe nummer Uitschuifbare Handjes. Hiermee wil het ondernemende feestkwartet carnaval en andere festiviteiten toch door laten gaan. 

“Wij hebben dé oplossing. Met onze handjes kan carnaval, maar ook andere festiviteiten, gewoon doorgaan”, aldus de broers William en Mari Bouman, Kees-Jan van Dongen en Koen School, die samen De Vier Viltjes vormen. Het viertal loopt al vanaf 2013 voorop in de polonaise met eigen feestnummers. Daarmee werd de stemming op talloze festiviteiten al naar grote hoogte gestuwd.

Het nieuwe nummer Uitschuifbare Handjes past in de huidige tijdsgeest, maar, anders dan het virus, brengt het volop plezier. Niet alleen vragen de heren zich zingend af hoe veilig de polonaise gelopen kan worden, ze geven ook direct de oplossing met hun Uitschuifbare Handjes. “Je overbrugt er de benodigde afstand mee tot anderhalve meter”, lacht het feestkwartet. Hoewel zij zich wel even achter de oren moesten krabben of het zinvol zou zijn om zoals gebruikelijk tijd en energie te steken in een nieuw nummer, werd de knoop al snel doorgehakt. “We vinden het leuk om hiermee bezig te zijn en we brengen toch een stukje gezelligheid.” 

Om het nummer te luisteren en de clip te bekijken, klik hier. Meer informatie op de Facebookpagina van De Vier Viltjes.

Meer berichten