<p>Optochtbal Krullendonk 2020.</p>

Optochtbal Krullendonk 2020.

Geen optocht en feesten in Heesch, maar wel online carnavallen

  •   keer gelezen   Carnaval

HEESCH | Carnaval zoals we het kennen kan dit jaar door de coronacrisis niet doorgaan. Waar we vorig jaar in de feesttent stonden te dansen blijft het nu stil. Stichting Carnavalsviering Heesch laat de leukste tijd van het jaar echter niet zomaar aan zich voorbij gaan.

In Krullendonk (Heesch) worden een aantal carnavalsactiviteiten georganiseerd om er dit jaar toch een feestje van te maken. Zo heeft Stichting Carnavalsviering Heesch in samenwerking met Oss, Berghem en Geffen een carnavalskwartet bedacht. Bij alle Jumbo's in de vier plaatsen kan vanaf 10 februari gespaard worden voor dit kwartetspel, met bijvoorbeeld diverse jeugdprinsen. Ook worden er online activiteiten georganiseerd, zodat mensen zoveel mogelijk thuis blijven maar toch carnaval kunnen vieren. Zo wordt er op vrijdag 12 februari een online biercantus georganiseerd met muziek en 'Laat Krullendonk Kleuren', waarbij mensen hun huis kunnen versieren met geelblauwe ballonnen en vlaggen. Op zaterdag 13 februari kunnen Heeschenaren deelnemen aan een online carnavalsshow met muziek en een quiz met verschillende speelrondes die thuis gespeeld kan worden.
Esther Kaales, voorzitter van Stichting Carnavalsviering Heesch vertelt dat ze er enorm van baalt dat carnaval fysiek niet door kan gaan. "We willen zoveel dingen samen doen, maar we hadden tijdens onze voorbereiding vrij snel besloten dat carnaval in zijn traditionele vorm dit jaar niet door kan gaan. We denken aan de veiligheid van onze Heeschenaren." Door de georganiseerde activiteiten hoopt de stichting toch een carnavalsgevoel te creëren.

Meer berichten