Het nieuwe logo van het Osse carnaval.
Het nieuwe logo van het Osse carnaval.

President SCVO wil Osse openbare carnaval verjongen en vernieuwen

  •   keer gelezen   Carnaval

OSS | Het 58ste Osse carnavalsseizoen is dinsdagavond 5 oktober begonnen. Er werd deze avond officieel afscheid genomen van Stadsprins Arno II en zijn Adjudant Twan, én van President Robert-Jan Steegman. Met fotocollages werden zij herinnerd aan de dierbare momenten en de bijzondere wijze waarop zij hun functie hebben vormgegeven.

Met de tonrede van nieuwe President Ben van de Elshout, waarin hij terugblikte op de afgelopen 1,5 jaar en vooruitkeek naar het seizoen dat voor ons ligt, begon het 58ste seizoen. In zijn tonrede benadrukte de President dat Carnaval van alle Ossekoppen en Ossenekskes is, en vroeg zich af of een meer gender-neutrale benaming op zijn plaats zou zijn. Carnaval is van iedereen en de SCVO wil daarin faciliterend zijn voor de creativiteit en carnavalsinitiatieven van allen. Het nieuwe jaarthema ‘Da Moete Jong Leren’, dat het 55-jarig jeugdcarnaval van Oss in het zonnetje zet, sluit wat dat betreft aan bij zijn oproep het Osse openbare carnaval te verjongen en vernieuwen.
Voorafgegaan door het voorstellen van Preferandus Hans van Vught, welke voor zijn Pruufschrift de Osse Carnavalsmaaltijd gaat onderzoeken, werd de Urste Deinsdag afgesloten met de Oraosie van kandidaat-prefesser Marja van Bon. Zij maakte in haar onderzoek ‘Wie is die vrouw?’ op humoristische wijze duidelijk dat de rol van de vrouwen van de Osse Stadsprinsen door de jaren heen een weerspiegeling is van de tijdsgeest.

Meer berichten