<p>&#39;Hos maor lekker los&#39; tijdens het 39ste MCLF. (Foto: Wil Panneman)</p>

'Hos maor lekker los' tijdens het 39ste MCLF. (Foto: Wil Panneman)

Het Groot Ossisch Muziek Spektakel nieuw feest

  •   keer gelezen   Carnaval

OSS | Carnavalsstichting de Raauw Ossekar presenteert op zaterdag 20 november een nieuw muzikaal feest: Het Groot Ossisch Muziek Spektakel. Het is de vernieuwende opvolger van het Maaslands Carnavals Liedjes Festival dat na 39 edities zijn mooiste jaren heeft gehad. Was bij het MCLF nieuwe carnavalsliedjes de kern van het feest, bij het nieuwe muziekfeest wordt het repertoire helemaal losgelaten.

“We waren eigenlijk wel klaar met het MCLF. Het feest is in de loop der jaren wel wat aangepast, maar na 39 jaar vonden we het genoeg geweest. We wilden niet dat het zou stoppen met een sisser en besloten zelf actie te ondernemen”, aldus Frank Mientjes namens De Raauw Ossekar. 

Muzikaal talent
Het werd tijd voor iets nieuws. “Er is veel muzikaal talent in Oss, zeker op het gebied van carnavalsmuziek. Vroeger scoorden Osse muzikanten altijd goed in de provincie. De geleverde kwaliteit was hoog en dat was mooi voor het MCLF. Aan de andere kant ook een probleem, omdat wellicht anderen niet mee wilden doen omdat de drempel in hun ogen hoog lag. Met het Het Groot Ossisch Muziek Spektakel is de drempel veel lager.” 

Stijlen
Het Groot Ossisch Muziek Spektakel staat voor een avond vol feestmuziek, schlager en levenslied, DJ-mixen, carnavalsliedjes of pop. “Het is een podium voor liefhebbers van zang en muziek uit Oss en wijde omgeving. Muziek met een lach of een traan, met een swing of een beat. Aanstormend en door de wol geverfde talenten worden uitgedaagd hun kunsten op het podium te vertonen. Zoete stemmen, rauwe kelen, tenors of grunters zijn welkom op dit muziekspektakel”, aldus de organisatie. Bij veel belangstelling worden de deelnemers ingedeeld in diverse klassen.

Groepen
Of zij nu meedoen als gezelligheid- of buurtvereniging, vriendengroep of koor, carnavalsclub of dweilkapel, als DJ met een mixtafel; allemaal zijn ze welkom bij het Muziekspektakel. Het optreden mag live uitgevoerd worden met een bandje, alleen met een accordeon of een dweilkapel. Ook zangers met een muziektape kunnen een plaats op het podium krijgen. Met eigen composities of een nieuwe tekst op een bestaand nummer, of als DJ met je eigen mix. Alle optredens worden beoordeeld door een onafhankelijke jury, het publiek krijgt een stem. 

Opnemen
Mientjes: “Wellicht levert je dit tijdens het komende carnaval in Oss wel een aantal optredens op. We willen de beste liedjes ook op gaan nemen, zoals we vroeger ook bij het MCLF deden. Zo heb je een mooie herinnering aan je deelname.”

Meer informatie
Het feest vindt plaats in Wijkhuis de Haard in de Osse wijk Ruwaard. De eerste inschrijvingen zijn inmiddels binnen. Wil je 20 november ook meedoen? Stuur dan een e-mail naar muziekspektakel@raauwossekar.nl en zet daarbij je persoonlijke gegevens en meer informatie over je liedje. Meedoen is geheel gratis. Kijk voor meer informatie over De Raauw Ossekar op de website www.raauwossekar.nl.

Meer berichten