Boerenbruid van dertig jaar terug

  •   keer gelezen   Carnaval
OSS - De Boerenbruiloft mag niet ontbreken tijdens carnaval. Dinsdag 8 maart worden Antoon Looman (Toon van Harrie van de Sloikes) en Marietje van de Postbooi uit Nisserooi op het Ossekoppenplein in het onecht verbonden door Stadsprins Tom d'n Urste. Maar hoe zag het er dertig jaar geleden uit?

Paula de Rijk was de eerste echtgenote bij de Boerenbruiloft. Wie haar 'echtgenoot' toen was, weet ze niet meer. "Ik ben toen benaderd omdat ik dansmarieke bij de Krinkelkoppen was. De jongen die ze kozen zat dacht ik bij hockeyclub Keep Fit. De receptie was nog in de Maaslandhal. Ik had allemaal oude kleren aan en er moesten namen voor mijn familie worden verzonnen. Hoe ik toen zelf heette? Ik dacht Drieka." Door het bloed van De Rijk stroomt carnaval. Nog steeds zit ze bij de Krinkelkoppen, nu in de blaaskapel. De Boerenbruiloft heeft ze regelmatig nog gevolgd. "Ik ben soms op dinsdag wel eens met de club de Ontmoeting binnen gevallen. Bij de club hebben we na mij nog een bruidje gehad. Toen hebben we gespeeld dat we bezwaar tegen het huwelijk hadden."
Net als voorgaande jaren heeft De Rijk het druk met carnaval. "Maar ik ga buiten mijn tijd met de Krinkelkoppen zelf ook wel een rondje door het centrum lopen. Bijvoorbeeld naar het Ossekoppenplein. Dat was vorig jaar heel mooi opgezet met een open karakter. Je ziet nu mensen in het centrum en niet alleen in de kroegen. Het was alleen wel koud!"

[image=156163][image=166830]
Meer berichten