Carnavalsruzie Over d'n Dam gesust na verzoenend gesprek

  •   keer gelezen   Carnaval

RAVENSTEIN | Even ging het er hard aan toe tussen Stichting Carnaval Ravenstein en een aantal carnavalsclubs uit de naastgelegen dorpen van Over d'n Dam, maar uiteindelijk lijkt de ruzie toch grotendeels gesust.

Ongeveer zes jaar geleden heeft de gemeente Oss een totaalverbod op alcohol opgelegd aan alle deelnemers van de carnavalsoptochten. "De ervaring leert dat zo'n proces tijd nodig heeft. Het duurt gewoonweg even voordat iedereen het alcoholverbod respecteert en naleeft", zegt wijkagent Wim Plank, die begin deze week een verzoenend gesprek tussen de verschillende partijen heeft georganiseerd in gemeenschapshuis Onder d'n Plag in Demen. "Stichting Carnaval Ravenstein (SCR) is verantwoordelijk voor de handhaving van het alcoholverbod, maar is door de gemeente Oss ook gevraagd om geluidsoverlast en andere hinder te beperken. Een aantal carnavalsclubs uit Over d'n Dam heeft zich de afgelopen jaren niet of slechts gedeeltelijk gehouden aan deze strenge(re) regelgeving en SCR zag zich genoodzaakt om deze clubs dit jaar uit te sluiten voor de optocht in Ravenstein", aldus Plank.

Club weer welkom
Twee van de drie betreffende verenigingen hebben na het gesprek met de wijkagent aangegeven dat de lol er wel af was na deze schermutselingen en hebben zich teruggetrokken. De derde club (CV Waarum is da nie) heeft in een vervolggesprek met SCR te horen gekregen dat ze alsnog van harte welkom zijn in de optocht dit jaar. Al met al hopen ze in Ravenstein en omliggende dorpen dit jaar weer op een mooi carnavalsfeest.

Meer berichten