De harde wind kan voor gevaarlijke situaties zorgen tijdens de optochten.
De harde wind kan voor gevaarlijke situaties zorgen tijdens de optochten.

Carnavalsstichtingen in dubio door slechte weersverwachting

  •   keer gelezen   Carnaval

SCHAIJK/LANGENBOOM/MACHAREN | Het is nog onzeker of de carnavalsoptochten in Macharen, Schaijk en Langenboom maandag kunnen doorgaan. De weersvoorspelling voor carnavalsmaandag is allesbehalve gunstig; er valt veel regen en het gaat hard waaien. C.V. De Kiepenrijers (Macharen), Stichting Carnaval de Moeslanden en CV de Verkuskoppe besluiten respectievelijk maandag en zondag of de optochten doorgaan. 

"Vooral de verwachte harde wind zou mogelijk voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen. Vandaar dat de Verkuskoppe de voorspellingen even afwachten en zondag besluiten wat ze gaan doen. Mocht de optocht geannuleerd moeten worden, dan zal deze verplaatst worden naar zondag 14 februari", laat de Langenboomse carnavalsstichting weten.

Contact met Vliegbasis Volkel
Stichting Carnaval de Moeslanden in Schaijk heeft op haar beurt intensief contact met Vliegbasis Volkel over de weersituatie, vertelt voorzitter Roy van Boekel aan DeOptocht.nl: "Iedereen heeft tegenwoordig wel een weerapp op zijn telefoon, maar die zijn niet zo betrouwbaar als de metingen van Vliegbasis Volkel. De commissie optocht zit er boven op en de lijnen zijn kort."
In Schaijk wordt uiterlijk maandagochtend een besluit genomen over de eventuele afgelasting van de optocht.

Meer berichten