Deelnemer aan de Osse optocht (Foto: Hans van der Poel)
Deelnemer aan de Osse optocht (Foto: Hans van der Poel)

Bonte stoet door straten van Osse centrum en Oijen

  •   keer gelezen   Carnaval

OSS | Er trekt komende zondag 6 maart weer een bonte stoet door de straten van het Osse centrum. Ruim zestig clubs, verenigingen en individuen hebben zich ingeschreven voor de Osse Halfvastenoptocht 2016.

Er doen zestien grote praalwagens mee aan de optocht. Er zijn ook meer dan tien kleurrijke loopgroepen aanwezig, waarvan de helft met wagen, en een aantal individuen. Uiteraard ontbreken de verschillende prinsenwagens en dweilkapellen niet. De deelnemers komen overigens lang niet allemaal uit Oss of kernen uit de gemeente Oss. Er zijn ook inschrijvingen binnengekomen uit bijvoorbeeld Beneden-Leeuwen, Nijnsel en Kaatsheuvel. Al met al kan het publiek langs het parcours genieten van een grote diversiteit. De start is om 13.11 uur.

Prijsuitreiking
Direct na afloop van de optocht vindt de derde editie van het Gevelconcert plaats. Een grote groep muzikanten trakteert het publiek in de Eikenboomgaard op muziek. Volgens de organisatie een uniek muziekfestijn, omdat de Osse kapellen normaal gesproken niet dezelfde nummers spelen en voor deze gelegenheid een gezamenlijk repertoire van zo'n half uur hebben ingestudeerd. De tent aan de Eikenboomgaard is op 6 maart om 16.00 uur geopend. Na het Gevelconcert verzamelen deelnemers en publiek zich hier om met een feest het carnavalsseizoen af te sluiten. Deelnemers wachten hier uiteraard in spanning op de prijsuitreiking.

Oijen
Een dag eerder vindt de optocht in Oijen plaats. Tijdens carnaval ging deze optocht in Oijen niet door vanwege de slechte weersvoorspellingen. Vanaf 12.00 uur trekt alsnog de optocht door het dorp.

Meer berichten