Logo kliknieuws.nl/oss
Op zaterdag 25 juli liep Golila in Oss rond.
Op zaterdag 25 juli liep Golila in Oss rond. (Foto: )

Krist Doo 6 keer de zaterdagact

  •   keer gelezen   Centrum

OSS | "Zullen we even een terrasje pakken?" vraagt Krist Doo wanneer ik hem ontmoet bij zijn atelier in het centrum van Oss. Met een vrouw die werkzaam is in de horeca en hijzelf in de entertainment weet hij namelijk als geen ander hoe belangrijk het is om juist nu lokale ondernemers te steunen. Dat is ook het motto van het centrummanagement Oss. Daarom is Ossenaar Krist Doo uitgenodigd om niet één keer, maar wel zes keer de zaterdagact te zijn in hartje Oss. "Daar ben ik echt super blij mee." 

door Moniek Jaspers

Krist 'Doo' Doomernik is ooit begonnen als levend standbeeld. Dat ontwikkelde zich al snel tot een nationale en internationale carrière in het straat theater en festival entertainment met meerdere welbekende acts. 2020 zou zijn drukste jaar tot nu toe worden, met 32 acts in juli alleen, maar de coronacrisis gooide roet in het eten. Krist Doo: "Normaal gesproken heb ik met mijn bedrijf veel boekingen verder weg. Meestal is dat in Europa, maar soms ook daarbuiten. Ik doe zo'n 40 procent van mijn acts in Duitsland, maar daar ligt het nu stil. Op het moment heb ik wat meer werk in België, omdat ze daar al wat meer durven tijdens de crisis."

Wees loyaal, koop lokaal
Zonder festivals dit jaar is Krist Doo dan ook zeer dankbaar voor het centrummanagement Oss. "Normaal gesproken zou ik één zaterdag act doen. Nu heeft het centrummanagement Oss ervoor gekozen mij zes keer uit te nodigen en zo ook Osse entertainers te steunen. Dat waardeer ik enorm. Er wordt altijd al veel in Oss georganiseerd, maar nu met de vele thuisvakanties is het erg leuk dat het centrummanagement wat leuks organiseert, dat er wat te doen is. In Oss wordt daar altijd veel aandacht aan besteed."

Komende zaterdag acts
- 1 augustus: Wild zwijn
- 8 augustus: Stone-age rocks
- 15 augustus: Bonito
- 22 augustus: Holenbeer

'Extra spanningsfactor'
Met veel nationale en internationale optredens is Oss thuiskomen voor Krist Doo. Hij is woonachtig in het centrum Oss en heeft er sinds drie weken ook een atelier. Hij heeft een groot sociaal netwerk en komt tijdens zijn acts in Oss dan ook vaak bekenden tegen. "Het is erg leuk dat zij mij dan overdag op straat kunnen zien in plaats van volgen op Facebook, maar dat geeft ook een extra spanningsfactor. Het is een extra uitdaging om niet uit mijn act te stappen wanneer ik bekenden zie. Soms krijg ik dan achteraf de vraag: had je mij niet gezien?" lacht hij.

'Uitlaatklep'
Iedere week is er een andere act in Oss te zien. De eerste was Ût hunebed, de tijdreizende oermensen, en afgelopen zaterdag Golila, de lila gorilla. Zaterdag 1 augustus staat Wild zwijn, de tijdreizende holbewoner op het programma. Alle acts bevatten veel humor en interactie en zijn leuk voor alle leeftijden. Om een menigte te voorkomen is gekozen voor walkacts. Krist Doo zal dus het hele Osse centrum rondlopen. Alleen is regenbooggorilla Bonito knuffelen nu niet toegestaan. Maar dat laat de pret niet drukken: "Ik vind het super leuk dat ik weer mag spelen. Het is niet alleen werk voor mij, het is ook een uitlaatklep. Ik heb het gemist."

Meer berichten