Logo kliknieuws.nl/oss
Alessandro de Marco van ijssalon Venezia Alessandro.
Alessandro de Marco van ijssalon Venezia Alessandro.

'Thuis een vakantiegevoel krijgen'

  •   keer gelezen   Centrum

OSS | Thuis op vakantie is de nieuwe trend en daar horen uitjes bij. Een lekker hapje eten, een terrasje pakken of een ijsje halen; het kan veilig bij de horeca in Oss. "Oss heeft een mooi aanbod met veel sfeer en gezelligheid en is een prima alternatief om thuis een vakantiegevoel te krijgen. Oss is daarin bijzonder", aldus Pierre Vink van Finch Gastrobar. 

door Moniek Jaspers

De Osse horeca is in staat om veel ruimte te bieden. En die ruimte wordt ook benut. Liever een tafeltje minder dan die anderhalve meter niet aanhouden. Bij restaurant De Rooij Peper is zelfs alles omgegooid met positieve resultaten. "We krijgen regelmatig te horen dat het nu nog gezelliger is dan eerst", aldus Bart de Rooij.

Uiteraard worden aan alle maatregelen van het RIVM voldaan. Zo wordt alles goed schoongemaakt met desinfectiemiddel en veel horeca-ondernemers zijn creatief bezig geweest om op een veilige manier toch meer capaciteit te krijgen. Arnaud Boskma van Caffè Corretto: "Binnen kunnen wij weinig gasten kwijt. Daarom hebben wij een groter overdekt terras met heaters." Jacky van Raaij spreidt de ontvangsten bij Bar & Grill Woodstock met behulp van een computersysteem. "Het systeem geeft aan wanneer een bepaald tijdstip vol zit, dan moet je een half uurtje later of eerder komen." Bovendien worden de verplichte veiligheidsvragen online al gesteld. Bij ijssalon Venezia Alessandro lopen gasten vaker in- en uit. Daarom wordt de looprichting in zijn bedrijf overzichtelijk begeleid. "Er lijkt in Nederland wat makkelijker met de regels om te worden gegaan, maar we moeten met z'n allen nog even extra oppassen. In Oss doen we dat", aldus Alessandro De Marco. IJssalon Venezia Heuvel doet dat ook. Daarover zegt Aldo de Marco: "Wij hebben het terras afgezet met lint, waardoor de mensen niet door het terras lopen maar er netjes omheen. Ook hebben wij met tweetalige stickers de looplijnen aangegeven."

'Samen'
Alles is anders, maar ondertussen is het ook alweer vertrouwd. Wel vinden bovengenoemde ondernemers dat er ook een verantwoordelijkheid ligt bij de gasten om zich aan de regels te houden. Zij willen niet graag als politieagent(e) optreden, maar zijn er juist voor het vermaak van hun gasten. "We moeten dit samen doen. Iedereen is blij dat we weer aan het werk zijn en dat moeten we zo houden. We moeten ons allemaal aan de regels blijven houden. Ik hoop op het beste voor iedereen", zegt Boskma.

Meer berichten