Logo kliknieuws.nl/oss
<p>De golfkar in gebruik bij MuzeRijk te Uden, waar het een groot succes is!</p>

De golfkar in gebruik bij MuzeRijk te Uden, waar het een groot succes is!

Kennismaken met de Ruwaard Mobiel

  •   keer gelezen   Gezondheid

OSS | Bewoners in de Ruwaard kunnen van 28 april tot en met 1 mei tussen 10.00 en 15.00 uur kennismaken met de Ruwaard Mobiel en een ritje maken.

Wijkstichting Rucrea, Wijkraad Ruwaard en Wij(k)huis de Haard, werken samen om iets aan de eenzaamheid te doen. "Met de inzet van een elektrisch golfwagentje (een Ruwaard-Mobiel) zouden we velen die niet mobiel zijn uit hun isolement kunnen halen. We vinden dat iedereen mee moet kunnen doen! Zo'n elektrisch golfwagentje kan hierbij een belangrijke bijdrage leveren", aldus de organisaties.
Indien blijkt dat er behoefte is aan een dergelijke vorm van vervoer wordt ook de haalbaarheid onderzocht. In het voorjaar van 2022 wordt er dan met een proef van één jaar gestart.
De eenzaamheid onder met name ouderen neemt toe. Omdat het aantal ouderen in de Ruwaard ook stijgt, wordt eenzaamheid een steeds groter probleem. Door hun leeftijd en/of beperkingen komen vooral ouderen nauwelijks buiten de deur. Voor velen is een wijkbus of regiotaxi niet of niet goed passend. Zo kan de halte van de wijkbus te ver zijn. Kortom vervoer van deur tot deur wordt gemist.
Wijkstichting Rucrea, Wijkraad Ruwaard en Wij(k)huis de Haard, werken samen om hier iets aan de eenzaamheid te doen. Met de inzet van een elektrisch golfwagentje (een Ruwaard-Mobiel) zouden we velen die niet mobiel zijn uit hun isolement kunnen halen. We vinden dat iedereen mee moet kunnen doen! Zo'n elektrisch golfwagentje kan hierbij een belangrijke bijdrage leveren.

Meer berichten