Logo kliknieuws.nl/oss
Margreet tijdens een eerdere reis naar Ghana.
Margreet tijdens een eerdere reis naar Ghana.

Margreet naar Ghana om kinderen te helpen

  •   keer gelezen   Human Interest

OSS | De Osse Margreet Carpaij (60) gaat in september naar Ghana. Naar het district Bulsa in het noorden van het land. Zij is er eerder geweest, heeft gezien hoe kinderen met een beperking verwaarloosd worden en heeft zichzelf beloofd terug te keren om zich voor deze kinderen in te zetten. 

Nu is het dan zo ver. Margreet Carpaij is onlangs als onderwijzer met vervroegd pensioen gegaan. Dat geeft haar voldoende inkomen om zich in Ghana te vestigen. Met Chief Afulang en pastor Isaac Akatapa die in de plaats Siniensi werkzaam zijn, heeft zij daar een NG0- organisatie op met de naam Lumen Mundi, licht van der wereld, opgericht. Een naam vol hoop en belofte.

Straf
De ouders ‘verbergen’ hun kinderen met lichamelijke en geestelijke beperkingen. Hun beperking is als het ware hun straf. De talenten die deze kinderen wel hebben, worden niet onderkend.
Door een speciale school te stichten wil Margreet zowel de kinderen als de ouders helpen.
Margreet is oud-parochiaan van de St. Jozefkerk en is in haar jongere jaren daar actief geweest. Nu gaat zijn haar enthousiasme en energie wijden aan kinderen in Ghana. Hoewel haar eerste zorg bij de school ligt en de tien kinderen waar ze mee begint, wil ze ook wat doen voor héél de gemeenschap daar. De mensen leven daar in zogenaamde ‘grootfamilies’: grootouders, ouders, kinderen, ooms en tantes, neven en nichten in één verband. Ze heeft een grote container gehuurd die zij wil vullen met allerlei artikelen die in een dorp goed gebruikt kunnen worden. Een totaal overzicht is te vinden op deze site. Ook de parochie kan deze container vullen met zaken die niet meer gebruikt worden, maar die daar heel nuttig zijn.

Inleveren
Iedereen die spullen overheeft, kan deze op zaterdag 8 en 15 augustus van 10.00 tot 12.00 uur afgeven bij de pastorie. Dit kan ook op de zondagen 9 en 16 augustus voor en na de H. Mis.
Margreet Carpaij heeft een website met veel informatie: ghanamargreet.projects.webpages.one

(lees het complete verhaal vandaag in Weekblad Regio Oss)

Meer berichten