Logo kliknieuws.nl/oss
<p>Jos van Oorschot presenteert op 28 april zijn nieuwe album.</p>

Jos van Oorschot presenteert op 28 april zijn nieuwe album.

(Foto René Nelissen)

Albumpresentatie ‘Grens’ van Jos van Oorschot

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

LITH | Vanuit de Lithse galerie De Artist presenteert Jos van Oorschot uit Lith op woensdag 28 april zijn nieuwe album 'Grens'.

Dat doet hij samen met Paul Verschuur, producent van - en medespeler op dit album. Erik van Dijck speelt ook mee als pianist en medeschrijver. Jos van Oorschot (63) schrijft al lang liedjes, voor zichzelf en voor de bands waarin hij speelde. Het werd tijd om een deel van dat materiaal vast te leggen op een album. Temeer omdat hij merkte dat hij mensen raakte met zijn werk. En in de vorm van een album bereik je meer mensen. Toen hij dat besloten had kwamen er zomaar nieuwe liederen bij. Grens is een thema met vele gedaanten en het verbindt de dertien Nederlandstalige nummers op deze plaat. Het is een mix geworden van (zeer) persoonlijke en geëngageerde liederen, waarvan het ontstaan meestal bij de tekst begon. Ondanks, of misschien wel dankzij dat centrale thema, lopen de muziekstijlen uiteen van folk, funk en americana tot jazz en ritmische ballades. Van Oorschot bewondert mensen als Jeroen van Merwijk, Theo Nijland en Maarten van Roozendaal. Misschien hoor je dat terug.
In de catacomben van Acropolis in Megen is de muziek opgenomen. Het is één van de twee studio's van muzikant en docent Rockacademie Paul Verschuur. Behalve geproduceerd en gecoacht heeft hij ook muzikaal nadrukkelijk zijn stempel op dit album gedrukt.
De presentatie is vanaf 28 april te bekijken op YouTube-kanaal: Grens Jos van Oorschot. Vanaf die dag is het album ook te horen op alle gangbare platforms. Fysieke exemplaren zijn te bestellen bij jos.van.oorschot@home.nl.

Meer berichten