Logo kliknieuws.nl/oss
<p>Twee van de vijf Theaterkisten.</p>

Twee van de vijf Theaterkisten.

Theaterkisten: het theater komt naar je toe

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

OSS | Naar het theater gaan is echter niet voor iedereen mogelijk. Vanuit die gedachte heeft het Osse theater in samenwerking met Rotary Club Oss speciale Theaterkisten ontwikkeld. Op vrijdag 30 april wordt de eerste Theaterkist overhandigd aan dagbesteding Heart Care Werk(t).

De afgelopen periode ontwikkelde De Lievekamp vijf verschillende Theaterkisten voor specifieke doelgroepen. Er zijn drie kisten voor het basisonderwijs, gericht op de onder-, midden- en bovenbouw. Verder is er de Theaterkist Theater van Toen, die door ouderen in verzorgingstehuizen en dagbestedingen kan worden gebruikt om herinneringen op te halen aan hun eigen theaterervaringen. Tot slot presenteert het theater de Theaterkist Onbeperkt. Deze kist is speciaal ontwikkeld voor bewoners en cliënten van woonzorglocaties en dagbestedingen voor mensen met een verstandelijke beperking. De Theaterkisten kunnen kosteloos worden geleend bij De Lievekamp om op locatie de wereld van het theater in te duiken.
De ontwikkeling van de kisten is mogelijk gemaakt door Rotary Club Oss. Verschillende Rotary Club Oss-leden deelden in brainstormsessies hun ideeën over de Theaterkisten. Met de expertise van De Lievekamp op het gebied van cultuureducatie zijn daar vijf verschillende kisten uitgekomen.
De allereerste kist wordt op vrijdag 30 april overhandigd aan de dagbesteding Heart Care Werk(t). Hier werken dagelijks jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking in hun werkplaats, winkel en atelier. De theaterkisten zijn vanaf vrijdag gratis te reserveren.

Meer berichten