<p>Wilbert Pigmans. (Foto: Linda van den Broek)</p>

Wilbert Pigmans. (Foto: Linda van den Broek)

Van ‘Wilbertje’ naar veelgevraagde Nederlandstalige feestzanger

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

We zijn toe aan een feestje! Wil je lekker uit je dak gaan en genieten van muziek en gezelligheid? Kom dan op 3 en 4 september naar het Hoessenbosch Festival in Berghem.

De line-up is indrukwekkend. Van Jannes tot Darkraver en van J.D.A. en DJ Menno tot Outsiders. Wie zeker een feestje gaat bouwen, is Wilbert Pigmans. De in Oss woonachtige zanger zal zijn hit ‘De Toreador’ zeker laten horen in de Berghemse bossen.
In 2019 was hij daar ‘opeens’. Pigmans brak samen met Opgeblazen door met ‘De Toreador’. Een cover van het al bijna 50 jaar oude liedje van Jacques Herb. Zijn definitieve doorbraak, terwijl hij al vele jaren werkzaam is in de muziek. In het licht en geluid, maar ook als dj.
“Toen ik nog een Wilbertje was -een jaar of 14/15- vroegen ze aan mij of ik er ook bij wilde zingen, om voor nog meer vermaak te zorgen. Ik was toen heel erg zenuwachtig, maar besloot het wel te doen. Het waren vooral liedjes van René Schuurmans en Jan Smit. Ik vroeg me echt af wat ik aan het doen was, maar merkte dat anderen het leuk vonden. Ik zag er zelf op een gegeven moment ook de lol van in. Ik overwon de angst en ben doorgegaan met zingen.”
Hij bracht diverse singles uit, maar die werden nooit bekend bij het grote publiek. “Als bekende radiozenders je muziek niet draaien, bereik je nooit de doelgroep. Dat veranderde met ‘De Toreador’. Een idee van de heren van Opgeblazen die me vroegen of ik het liedje in wilde zingen. Dat leek me een leuke promotiestunt. Maar wat er vervolgens gebeurde, had ik nooit durven hopen. Van carnaval, wintersport tot voetbalkantines, feesten en evenementen: het werd echt dé hit. Ik kwam op nummer 14 in de Top 40, heel bijzonder. Het is vele andere Nederlandstalige zangers nooit gelukt. Of ik een verklaring voor het succes heb? Het is een liedje met een hoog feestgehalte en je kunt makkelijk meezingen”, aldus Pigmans.

Hectisch
Pigmans moet zich nog steeds regelmatig in zijn arm knijpen om te kijken of hij niet droomt. “Ik ben ervan overtuigd dat het nu na alle coronamaatregelen weer enorm hectisch voor mij zal worden. Mensen zijn toe aan een feestje en bovendien zijn er afgelopen jaar weinig nieuwe nummers uitgebracht. Ik kan in ieder geval niet wachten om weer voor veel mensen op te mogen treden. Er staat nog zoveel moois op mijn bucketlist, zoals Ziggo Dome, GelreDome, Goffertpark, Brabanthallen en noem maar op.”
Na De Toreador bracht hij nog een aantal singles uit en binnenkort volgt er meer nieuw werk. “We hebben al liedjes op de plank liggen, maar het is wachten op het juiste moment om ze uit te brengen. Ik blijf in ieder geval bij de feestmuziek.”
Voor kaarten ga naar www.hoessenboschfestival.nl.

Meer berichten