<p>Zangeres Anne van den Hoogen.</p>

Zangeres Anne van den Hoogen.

(Foto: Laurens Neels)

Rosemary & Garlic schrijft soundtrack Oeverloos

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

OSS | Van 9 tot en met 12 september vindt Oeverloos Theaterroute plaats op het ‘eiland’ Keent, waar bezoekers een wandelroute afleggen. Dit jaar wordt voor het evenement wel een heel bijzondere soundtrack gemaakt. Het speciaal voor Oeverloos geschreven nummer wordt gecomponeerd door de band Rosemary & Garlic, één van de best beluisterde Nederlandse artiesten op Spotify.

Rosemary & Garlic wordt sinds 2018 geleid door de Brabantse zangeres Anne van den Hoogen. Tijdens haar studie Literatuurwetenschap ontwikkelde ze een grote liefde voor de Romantiek, waarbij natuurbeelden als metaforen worden gebruikt bij het reflecteren van emoties. Zowel de muziek als poëtische teksten krijgen vaak een prachtige emotionele lading. Het is niet moeilijk te begrijpen waarom Rosemary & Garlic het publiek weet te betoveren. Alle nummers zijn stuk voor stuk authentiek in zowel hun compositie als productie.
Anne van den Hoogen over Oeverloos Theaterroute: “Tijdens de allereerste editie van Oeverloos hebben we met Rosemary & Garlic al eens mogen spelen in de uiterwaarden in Demen. De Maasoevers hebben mij altijd al geïnspireerd bij het schrijven van muziek, al wandelend werk ik aan de nieuwe nummers. Na 10 jaar omzwerven in Utrecht en Amsterdam woon ik zelf weer aan die oever, in Lith. Dus natuurlijk doe ik dit jaar graag mee en ben ik vereerd om een speciaal nummer te mogen maken voor de komende editie van Oeverloos! De soundtrack moet ervoor zorgen dat het publiek tijdens de route, op één van de prachtige desolate weggetjes langs de oevers van de Maas, even kan wegdromen en reflecteren op het verhaal.”

Oeverloos Theaterroute
Iedere twee jaar vindt Oeverloos Theaterroute plaats op een andere plek langs de dijken van de maas. De theaterbeleving is voor jong en oud en zet zich in voor lokaal cultureel talent. Oeverloos is geïnspireerd op lokale verhalen die op verschillende plekken worden uitgebeeld door toneel, muziek, dans en beeldende kunst. Het verhaal van de route staat dit jaar in het teken van Keent, waar de inwoners leven met de voortdurende dreiging van water. Na afloop van de route kunnen bezoekers, onder het genot van een drankje en plaatselijk hapje, genieten van de optredens van regionale talenten en een expositie van Keentse kunstenaars.
Toegangskaarten voor Oeverloos Theaterroute à € 17,00 via www.osscultureel.nl/oeverloos-theaterroute.

Meer berichten