Het Titus Brandsmalyceum aan de Molenstraat in Oss.
Het Titus Brandsmalyceum aan de Molenstraat in Oss. Foto: Leon Voskamp

TBL reikt certificaat Frans uit aan groep leerlingen

Onderwijs 673 keer gelezen

OSS | Het Titus Brandsmalyceum (TBL) reikt op vrijdag 26 januari de diploma's DELF, Diplôme d'Etudes en Langue Française, uit aan een groep leerlingen. DELF-examens zijn de officiële Franse taalexamens die overal ter wereld erkend en afgenomen worden.

Al een groot aantal jaren biedt de sectie Frans van het TBL leerlingen de mogelijkheid mee te doen aan een landelijk examen, dat leidt tot een speciaal diploma: het DELF-junior. Een DELF toont de mate van taalbeheersing aan. De docenten Frans op het TBL zijn van mening dat een DELF- certificaat een meerwaarde is voor het einddiploma van de leerlingen. 

DELF-examens 
Het Institut Français in Amsterdam is belast met de organisatie van de DELF-juniorexamens. De examens worden afgenomen door onafhankelijke examinatoren die niet verbonden zijn aan het TBL. Voor het DELF volgen de leerlingen zo'n tiental extra lessen buiten het normale curriculum om. Het examen wordt op verschillende niveaus aangeboden. Voor de leerlingen uit 3 vwo en 3 havo zal dat het niveau A2 zijn. Voor 5 havo en 5 vwo is dat B1 en op 6 vwo B2. Bij het examen worden de vier taalvaardigheden getoetst: leesvaardigheid, luistervaardigheid, spreekvaardigheid en schrijfvaardigheid.

Geslaagden
De geslaagden voor DELF A2 zijn: Eefke van den Berk, Meeke Coenen, Hannah van der Giessen, Noa van den Heuvel, Femke Hermsen, Isare Jans, Fieke van Kempen, Ninke Moens, Maarten Schaffels, Robin van Schie, Michelle Valk, Janneke van de Ven, Esmee Verhoeven, Marou Cober.

De geslaagden voor DELF B1 zijn: Iris Bast, Evy van de Westelaken, Julia van Berkom, Julian van Bijnen, Esra Broeksteeg, Luuk de Graauw, Enrique van Mensvoort, Bjorn van Putten, Ingeborg Quisbe Pilco.

De geslaagden voor DELF B2 zijn: Sinne Alkema, Isabel de Jager.

Uitreiking 
Het uitreiken van de diploma's vindt plaats om 16.00 uur in collegezaal 0.54 van het TBL aan de Molenstraat 30 in Oss. Na het officiële gedeelte is er gelegenheid voor een gezellig samenzijn met een drankje in de personeelskamer van de school.


 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant