Bas van de Goor (archieffoto).
Bas van de Goor (archieffoto). Foto: Leon Voskamp

Basisschool De Korenaer doet mee aan project Schoolplein 14

Onderwijs 728 keer gelezen

OSS | Basisschool De Korenaer in Oss gaat het schoolplein aanpakken. Dit gaat de school doen aan de hand van het project Schoolplein 14, een project van de Johan Cruijff Foundation met als doel leerlingen uit te dagen en stimuleren met elkaar te spelen en sporten. 

Oud-volleybalprofessional Bas van de Goor heeft de school deze kans gegeven. Samen zat hij met broer Mike van de Goor op school. 

Schoolplein14
De Johan Cruijff Foundation zorgt er via het project voor dat het schoolplein er aantrekkelijk uit komt te zien voor de leerlingen. Dit doen ze in samenwerking met de school en haar leerlingen door lijnen en kleurvlakken (coatings) op de grond en muur aan te brengen. Enkele voorbeelden hier van zijn: een atletiekbaan, een speelcirkel of een goal op de muur. Op deze manier worden op natuurlijke wijze spelactiviteiten van kinderen gestimuleerd. Naast de realisatie van het schoolplein, zorgt Schoolplein14 er ook voor dat er zoveel mogelijk uit het plein gehaald kan worden met onder andere een voorbereidend lespakket, een sportpakket, spellenbox en 14-regelbord.

Aftrap
Het project wordt afgetrapt op woensdag 14 januari om 10.15 uur. De groepen 7 krijgen dan een volleybal clinic van Bas en zijn broer Mike, beiden wonnen de gouden medaille in 1996 op de Olympische Spelen in Atlanta, Amerika. 

Bij deze aftrap zijn ook het Sport Expertise Centrum Oss en volleybalvereniging Ovoco betrokken. De komende weken gaat De Korenaer samen met Plein 14 en alle kinderen van de school het schoolplein verder vormgeven. Een plein waar samen bewegen en sporten centraal staat.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant