Logo kliknieuws.nl/oss
<p>Leerlingen van Het Hooghuis maken een keuze uit het aanbod aan bloemen.</p>

Leerlingen van Het Hooghuis maken een keuze uit het aanbod aan bloemen.

(Foto: )

Voorjaarskriebels bij Het Hooghuis

  •   keer gelezen   Onderwijs

OSS | De dagen worden lichter en voorjaarsbloemen steken hun kopjes boven het gras uit. Een mooi moment om te vieren dat leerlingen en medewerkers van scholengroep Het Hooghuis elkaar alweer een tijdje ‘live’ in de les en op school zien. 

Dat doet de scholengroep deze week met een zee van bloemen. Tevens een blijk van waardering aan leerlingen en medewerkers voor de flexibiliteit die zijlaten zien in deze intense periode, waarin gewone lessen worden afgewisseld met thuisleren en -werken. Iedereen mag deze week een bloem uitkiezen. Voor zichzelf. Óf voor iemand die in hun ogen wel wat extra voorjaarskriebels heeft verdiend. Het sociale contact dat leerlingen met elkaar hebben op school, is van groot belang om te kunnen groeien en bloeien, daar is Het Hooghuis zich ten volle van bewust.
Met de kleurige actie van deze week draagt de scholengroep de boodschap uit blij te zijn haar leerlingen weer fysiek te kunnen verwelkomen en dat een bloemetje tijdens de laatste loodjes voor de meivakantie door iedereen dik verdiend is.

Open armen
De bloemen worden met open armen ontvangen. Net zoals de leerlingen, die blij zijn om elkaar weer in levende lijve te kunnen ontmoeten. Jeroen Donders, voorzitter centrale directie, erkent dat deze periode Het Hooghuis heeft geleerd dat menselijk contact en het samenzijn onmisbaar zijn in het onderwijs. “Het is een klein gebaar van waardering, maar het symboliseert tegelijkertijd ook een diepere waarde: zo’n verscheidenheid aan bloemen en kleuren als we hier zien, zo’n verscheidenheid aan leerlingen en medewerkers hebben we bij Het Hooghuis. En die zien we allemaal. Wie je ook bent, je telt hier als mens. En net zoals deze kleurige bloemen, zien we in deze voorjaarsperiode ook graag onze leerlingen weer tot bloei komen.”
Alle leerlingen en medewerkers kiezen een bloem uit. Zij mogen die zelf houden, of aan iemand geven die het in hun ogen ook heeft verdiend, aan iemand op wie ze trots zijn, of misschien wel aan iemand die in deze moeilijke periode behoefte heeft aan een warm gebaar.

Meer berichten