Afbeelding

Ook in gemeente Oss actie tegen ondermijning

Politie 1.918 keer gelezen

DEN BOSCH | Donderdag 9 december vond er een grote gezamenlijke actie tegen ondermijning plaats. Hierbij trokken politie, Belastingdienst, Openbaar Ministerie, Enexis en een woningcorporatie samen op met de gemeente ’s-Hertogenbosch. Verschillende adressen in de gemeente zijn gecontroleerd en dat gebeurde ook in de omliggende gemeenten Heusden, Oss en Vught.

In totaal zijn zes locaties in de verschillende gemeenten bezocht. Op de drie locaties in ‘s-Hertogenbosch ging het om een bestuurlijke hercontrole. Na eerdere onregelmatigheden in de meterstand en milieucriminaliteit. De controles op de adressen in andere gemeenten hielden hiermee verband. Na de controle heeft burgemeester Mikkers de twee bezochte panden aan de Daviottenweg gesloten. Op de andere locatie in onze gemeente en de adressen buiten onze gemeente zijn geen bijzonderheden geconstateerd.

Brandveiligheid
Reden van sluiting had meerdere aanleidingen. In een van de panden werden meer dan 1000 autobanden en brandbare stoffen aangetroffen. Deze combinatie zorgden voor een brandgevaarlijke situatie. De brandbare vloeistoffen zijn direct afgevoerd. In het tweede pand aan de Daviottenweg verbleven drie Syrische asielzoekers. Zij verbleven in een ruimte boven een illegale autospuiterij. Deze ruimte voldeed op geen enkele wijze aan brandveiligheid en de milieuregels. De asielzoekers zijn opgevangen in hun eigen sociale kring.

Gestolen goederen
Beide panden zijn gesloten en zodra de veilige en legale situatie hersteld is worden deze panden weer vrijgegeven. Verder werden door de politie diverse motorblokken aangetroffen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Deze goederen zijn in beslag genomen en de politie doet nader onderzoek. Ook wordt er onderzoek gedaan naar mogelijke relaties met verboden motorclubs.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant